Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Manyas'taki sokak köpekleri, hayvan barınağında kısırlaştırıldı, tedavileri yapıldı.

02.03.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manyas'taki sokak köpekleri, hayvan barınağında kısırlaştırıldı, tedavileri yapıldı.

Manyas Belediyesi ile kardeş belediye olan İstanbul'un Beylikdüzü Belediyesinden gelen Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel'in başkanlığında üç veteriner hekim, ilçe merkezinde toplanan 50 sokak köpeğinin, bakımlarını yaptıktan sonra kısırlaştırdı. Köpekler, küpelerinin takılmasından sonra alındıkları yerlere bırakıldı.

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, sokak hayvanlarının doğanın bir parçası olduğunu belirterek, "Belediye olarak hayvan barınağında onları sürekli gözetim halinde tutuyoruz. Bir personelimiz sürekli barınaktaki sokak hayvanlarının bakımlarıyla ilgileniyor. Sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda bakımlarının yapılması için yeni bir barınak yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

- "Yayalar Sağdan Yürüyor" projesi

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal sorumluluk, farkındalık ve eğitim projesi "Yayalar Sağdan Yürüyor" adlı etkinlik, öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Proje koordinatörü Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Adnan Akbaş, törende, projenin 2-25 Mart arasında uygulanacağını belirterek, "Proje ile ilgili ilçemizde birçok faaliyete imza atacağız. Temel amacımız toplumdaki huzuru artırmak, kişiler arası sevgi ve saygı kültürünü geliştirmek" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu da Bandırma halkına sunacakları iki projelerinin daha olacağını ifade ederek, "Biri 'Engelliler Haftası' 7 gün sürecek. Sonra 'Kariyer Günlerimiz' olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement