Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Vecihibey İlkokulu'nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

04.03.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Vecihibey İlkokulu'nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikata, 112 Acil Servis görevlileri ile itfaiye ekipleri tarafından uygulanan senaryoya göre öğrenciler katıldı. Sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta yaralı kurtarma ve deprem anında hizmet binalarının tahliyesi yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, tatbikat sayesinde öğrencilerin afetler sırasında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrenmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Tatbikatların artık periyodik aralıklarla yapılacağını dile getiren Pircioğlu, "Öğrenciler ve kurum çalışanları daha önce teorik olarak öğrenmiş oldukları bilgileri uygulamayla birlikte pratiğe dönüştürmüş oldular. Tahliye tatbikatı planlanan zamanda gerçekleşmiş olmasından dolayı tüm öğrenci ve idarecilerimizi kutluyorum. Öğrencilerin ve kurum çalışanları 2 dakikada binaları boşalttı, ambulanslarda 5 dakikada tatbikat bölgesine geldi. Tahliyeler ve tatbikat belirlenen kriterlerde gerçekleşti" diye konuştu.

Hastalara ev ziyareti

Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Hocaoğlu, Bandırma Devlet Hastanesi'nde yatarak tedavi gören hastaları taburcu olduktan sonra hastane yönetimiyle evlerinde ziyaret etti.

Hocaoğlu, taburcu edilen hastalardan, sunulan alınan sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldıklarını söyledi.

Hastaların genel anlamda hizmetten memnun olduklarını dile getiren Hocaoğlu, "Haftada en az bir hastanın evini ziyaret ederek hastaneden aldıkları hizmetleri ve memnuniyetlerini soruyoruz. Hastanelerimizin eksiklilerini yerinde tespit ediyoruz. Hedefimiz hastanelerimizi hizmet kalitesi anlamında çıtayı en yüksek seviyelere çıkarmak" diye konuştu.

Manyas'ta "budama ve aşılama kursu"

Manyas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün düzenlediği budama ve aşılama kursuna katılan öğrenciler uygulama yaptı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cumhur Yılmaz, kursiyerlerin talepleri doğrultusunda 32 saat süreli açılan kursa 25 kişinin katıldığını söyledi.

Manyas'ta tarımın en önemli geçim kaynağı olduğunu ifade eden Yılmaz, "Kursiyerlerimiz ilçemize faydalı olacak. Artık kendi ağaçlarını rahatlıkla aşılayabilecek ve budayabilecek. Vatandaşlarımız bu işi daha öncede yapıyordu ama artık daha bilimsel yapacaklar" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement