Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Erdek Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Refi Taviloğlu, Erdek'in doğal güzelliklere, binlerce yıllık tarihe ve kültürel zenginliklere sahip olduğunu ancak turizm gelirlerinden hak ettiği payı alamadığını söyledi.

26.05.2015 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdek Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Refi Taviloğlu, Erdek'in doğal güzelliklere, binlerce yıllık tarihe ve kültürel zenginliklere sahip olduğunu ancak turizm gelirlerinden hak ettiği payı alamadığını söyledi.

Taviloğlu, turizmin, ülkenin ve Erdek'in geleceği için çok özel bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu çerçevede ilçenin ülke ve dünya turizminden hak ettiği payı alabilmesi için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düştüğünü aktardı.

İlçenin deniz turizminin yanı sıra alternatif turizme de yönelmesi gerektiğini dile getiren Taviloğlu, şunları kaydetti:

"Erdek ve Kapıdağ Yarımadası'nın özellikle inanç turizminin merkezi haline getirmek için yerel yöneticilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve ilçe sakinlerinin elbirliğiyle gayret göstermeleri gerekmektedir. Erdek'te turizm denilince sadece deniz, kıyı turizmi akla gelmemelidir. Tarihin en eski dönemlerinden günümüze değin bütün çağ ve dönemlerin en güzel örneklerini bünyesinde barındıran Erdek, bu değerlerini alternatif turizm alanları içine almalıdır."

17 Eylül Üniversitesinin kurulması

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 17 Eylül Üniversitesi kurulumunda emeği geçenlere teşekkür etti.

17 Eylül Üniversitesi Fiziksel Gelişim Planlaması Toplantısı'na katılan Mirza, üniversitenin ilçenin gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi.

Üniversitenin geçici Rektörü Kerim Özdemir'in çok tecrübeli bir yönetici olduğuna değinen Mirza, "Rektörlük binamız, yeni fakülteler, yeni binalar, yeni planlamalar yapılacak. Mevcut 700-800 dönümlük yer yeterli mi değil mi ona bakılması gerekir. Yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Öncelikle elimizdeki alan içine neler yapılacak onlara karar verilmesi gerekiyor. Spor alanları, otoparklar, sosyal tesisler, yollar gibi neler yapılacaksa onlar planlanır. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi kurulumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement