Balıkesir-Destici, "Kandili İmha Edin, Türkiye'yi Bölmeyin" - Son Dakika
Güncel

Balıkesir-Destici, "Kandili İmha Edin, Türkiye'yi Bölmeyin"

Balıkesir-Destici, "Kandili İmha Edin, Türkiye\'yi Bölmeyin"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı iftarda PKK ile mücadelenin topyekun yapılması gerektiğini belirterek, "Asker polis orada mücadele ederken, sen de Kandil'i imha edeceksin.

18.06.2016 02:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı iftarda PKK ile mücadelenin topyekun yapılması gerektiğini belirterek, "Asker polis orada mücadele ederken, sen de Kandil'i imha edeceksin. 'Kim ne der', 'ABD ne der', 'Batı ne der' diye aklından geçirmeyeceksin. Her gün öyle uyduruk 3-5 tane uçak gönderip, bombalamakla bu iş olmuyor" dedi. Destici ayrıca Amerikan tipi başkanlık sisteminin Türkiye'yi böleceğini de söyledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Balıkesir'de parti örgütünün Tevfik Sağlampaşa Caddesi'nde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Arslan'ın da yer aldığı iftar öncesi yapılan duada partinin şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu da anıldı.

İftarın ardından partililere ve vatandaşlara seslenen Destici 32 yıldır PKK ile mücadelede son yıllarda ağır bedeller ödendiğini belirterek ülkeyi yönetenlerin PKK ile mücadelede yetersiz kaldığını vurguladı. Bestici sözlerine şöyle devam etti: "Güneydoğu Anadolu bölgemizde fiili bir savaş var. Askerimiz ve polisimiz canları pahasına, her gün arkadaşlarını şehit vermelerine rağmen bu ülkenin birliği için kahramanca mücadele ediyorlar. Rabbimiz onların yar ve yardımcısı olsun. Bakın 32 yıldır bu ülke PKK ile mücadele ediyor ve bedel ödüyor. En ağır bedellerden birini son bir yılda ödedik. 600'e yakın şehit verdik. Milyarlarca lira para harcadık. Şehirlerimiz yakıldı, yıkıldı, harabeye döndü. Çünkü 32 yıldır ülkemizi idare edenler, PKK ile ciddi bir mücadele ortaya koymadı. Eğer öyle olsaydı, bir değil 32 kere PKK bitirilirdi. Ama maalesef 85'li yıllarda '3-5 çapulcu' dediler, 90'lı yıllara geldik '300-400 çapulcu' dediler. 2000'li yıllara geldik, 'Koskoca Türkiye Cumhuriyeti bunları ezer geçer' dediler ama gerekli mücadeleyi yapmadılar. 2013'ün başına geldiğimizde tüm uyarılarımıza karşın 'çözüm süreci' altında teröristlerle masaya oturup, pazarlık yaptılar. ve şu anda PKK hiç bir dönemde olmadığı kadar meşrulaştı ve güçlendi. Hemen yanı başımızda Suriye'nin kuzeyinde PYD adı altında bir devlet kurma yoluna girdiler. Kuzey Irak'ta bir kamp varken onlarca kamp yaptılar, Avrupa'da da meşru hale geldiler" dedi.

"PKK İLE MÜCADELE TOPYEKÜN YAPILMALI"

Asker ve polisin terör örgütüne karşı kararlı bir mücadele yürüttüğünü bir kez daha vurgulayan Destici: "Ama yetmez. Bu mücadelenin topyekün yapılması lazım. Yani asker polis orada mücadele ederken, sen de Kandil'i imha edeceksin. 'Kim ne der', 'ABD ne der', 'Batı ne der' diye aklından geçirmeyeceksin. Her gün öyle uyduruk 3-5 tane uçak gönderip, bombalamakla bu iş olmuyor. Güya 30 yıldır Kandil bombalanıyor, hala yerinde duruyor. İmha edeceksin, 'o ne der', 'bu ne der' diye bakmayacaksın. Benim canım yanıyor, benim askerim, polisim şehit oluyor, şehirlerde bombalar patlıyor. ve bu hainler, yılanlar oradan geliyor, oradan eğitim alıyor. Kandili imha edeceksin. Buna Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü yeter. Yeter ki devleti yönetenler kararlı olsunlar, cesur olsunlar, askerimiz polisimiz PKK'yı yok eder."

"SEN KİMİ KİME ŞİKAYET EDİYORSUN"

Suriye'nin kuzeyinde PYD konusunda sessiz kalmasını da eleştiren Destici, terör örgütünün arkasında ABD ve batının olduğunu öne sürerek, "Madem PYD, PKK'nın ta kendisiyse orada devlet kurmasına, teröristleri eğitip Türkiye'ye göndermesine niye sessiz kalıyorsun. Onları ortadan kaldır, PKK-PYD varlığına müsaade etme, ne olacaksa olsun inceldiği yerden kopsun. Artık bu milletin sabrı kalmadı. Neymiş ABD askeri PYD arması takmış, Sayın Cumhurbaşkanı da Obama'ya serzenişte bulunuyor. Sen kimi kime şikayet ediyorsun. Onların arkasında zaten ABD var. PKK kendi aklıyla mı hareket ediyor sanıyorsun, Batı'da hazırlanmış yol haritaları ile gidiyorlar. Onların tek amacı Türkiye'yi bölmek ve parçalamak. Türkiye'yi yönetenler ve Meclis'teki muhalefet Batı'nın bu amacına bilerek ya da bilmeyerek çanak tutuyor. Ana muhalefet partisinin genel başkanı Amerikan tipi başkanlık sistemine 'evet' dedi. Başbakan da hemen 'varız' dedi. Anladım ki ikisinin de kulağına da aynı yerden üflenmiş. Bakmayın siz onların birbirleri ile kavga ettiğine... ABD tipi başkanlık sistemi demek eyalet sistemidir. Yani Türkiye'yi eyaletlere böleceksiniz. PKK'nın istediği ne? Özerklik. Bunu HDP de istiyor. Ama şimdi karşıymış gibi görünüyor. Amerikan tipi başkanlık sistemi Türkiye'yi böler. Önce eyaletlere, sonra otonom bölgelere ayrılır. Daha sonra da içinden farklı devletler çıkar. Bu olmaz demeyin. 100 yıl öncesine gidin. milyonlarca m2'ye hükmeden Osmanlı 100 yıl içinde Anadolu'ya sığınmak zorunda kalmadı mı? Biz dün olduğu gibi bugün de milletimizi uyarmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi yönetenler de, muhalefet de aklını başına alsın" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından BBP İl Başkanı Ahmet Aydoğan'ın eşi Ayşenur Aydoğan Destici'ye kendi yaptığı kara kalem tablosunu hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir-Destici, 'Kandili İmha Edin, Türkiye'yi Bölmeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement