Balıkesir Doğu Perinçek: Meclis'te PKK İstemiyoruz - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Doğu Perinçek: Meclis'te PKK İstemiyoruz

Balıkesir Doğu Perinçek: Meclis\'te PKK İstemiyoruz

Doğu Perinçek: Meclis'te PKK istemiyoruzVATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Balıkesir İl Başkanlığı'nın Kongresi'ne katıldı.

07.05.2016 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Perinçek: Meclis'te PKK istemiyoruz

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Balıkesir İl Başkanlığı'nın Kongresi'ne katıldı. Terör örgütünün mecliste uzantılarının olduğunu, bu kişilerin de yargılanması gerektiğini söyleyen Perinçek, "Mecliste PKK istemiyoruz. Mecliste PKK olamaz. Mehmetçik'in Cizre'de, Silopi'de, Yüksekova'da, Nusaybin'de hendeklere gömdüğü PKK'yı hendeklerden çıkartıp meclise getiremezsiniz, getiremeyeceksiniz. Derhal dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bugün Balıkesir İl örgütünün Emek Sineması'nda gerçekleştirilen il kongresine katıldı. Balıkesir'de büyük ilgi gören Perinçek, "Özgür, cesur Perinçek" ve "Başbakan Perinçek" sloganlarıyla karşılandı. İl kongresinde CHP eski İl Genel Meclisi üyesi, Edremit- Çamcı köyü muhtarı emekli yarbay İsmail Öztürmen de Vatan Partisi'ne katıldı.

Partililere seslenen, ülkede sistemin büyük bir çıkmazda olduğunu öne süren Perinçek, AK Parti'nin Türkiye'yi yönetemediği için sürekli seçime gittiğini iddia etti. Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir yılda üç kez seçim olur mu? Dünyanın hangi ülkesinde bir yılda üç kez seçim oluyor. Türkiye tarihinde bir yılda üç kez seçim var mı? 7 Haziran, 1 Kasım ve şimdi yeniden ülkede bir seçim konuşuluyor. Demek ki bu sistem çıkmazda, çözüm bulamıyor. Kimisi 'AKP başarı kazanıyor, oylarını çoğaltıyor, bu nedenle seçime gidiyor' diye bakıyor. Ama biz Vatan Partisi olarak şunu görüyoruz. AKP, Türkiye'yi yönetemediği için seçim üzerine seçime gidiyor. Yönetemiyor, yönetemediği için bölünüyor. Sistemin bütün partileri bölünüyor. Sistemin içinde bugün mecliste yer alan Atlantik sisteminin bütün partileri bölünüyor. Bunu iyi anlamamız lazım. Türkiye bileklerine takılan Atlantik zincirlerini kırıyor."

"TÜRKİYE ERDOĞAN'I SIRTINDAN ATACAK"

"Türkiye uyanıyor. ABD kaybediyor, Türkiye kazanıyor" diyen Perinçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye yavaş yavaş Asya'daki tarihi konumuna yerleşiyor. Asya neresi? Yükselen uygarlık. Atlantik çağı bitti. Atlantik çağı 500 yıl sürdü ve arkamızda kaldı. Şimdi yükselen uygarlık Çin, Hindistan, Vietnam, Rusya, Türkiye, İran ve Orta Asya'sıyla bir yer. Büyük devrimci önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi biz Asyai bir ülkeyiz. Şimdi Türkiye Atlantik'ten zincirlerini koparıp Asya'daki öncü konumuna yerleşme sürecine girmiştir. Onun için büyük karardan söz ediyoruz. Şu soru soruluyor hep? Nasıl oluyor da bu Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde oluyor? Çünkü Türkiye'nin Türk Milleti var; bir ordusu, bir polisi var; sanayicisi, çiftçisi, çarşıları, esnafı, zanaatkarı, işçisi var. Öyle Türkiye'nin tepesine gelip Türkiye'yi Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eş başkanı olarak istediğiniz gibi yönetemezsiniz. Türkiye'nin dinamikleri, mecburiyetleri var. Türkiye artık Tayyip Erdoğan'ları sırtında taşımayacağı, sırtından atacağı bir sürece girdi. Türkiye tekrar Atatürk devrimleri rotasına girecek. Milletle buluşarak, milletimize önderlik yaparak Kemalist devrimi, Atatürk devrimini tamamlayacağız."

"MECLİS'TE PKK OLMAZ"

Bölücü terör örgütüne yasal imkan ve fırsat tanımaması gerektiğini savunan Perinçek, terör örgütünün meclisteki uzantıları olduğunu söylediği kişilerin de yargılanması gerektiğini savunarak, "Mecliste PKK istemiyoruz. Mecliste PKK olamaz. Mehmetçik'in Cizre'de, Silopi'de, Yüksekova'da, Nusaybin'de hendeklere gömdüğü PKK'yı hendeklerden çıkartıp meclise getiremezsiniz, getiremeyeceksiniz. Derhal dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır. Bölücü terör örgütünün suçlarına ortak olan meclisteki uzantıları derhal yargı önüne çıkartılmalıdır, çıkartılacaktır. Kimse onları kurtaramayacaktır. Kılıçdaroğlu da, CHP de hiç kimse onları kurtaramayacak. ABD de onları kurtaramayacak. ABD kurtarsa kendini kurtarırdı. Suriye'de yenilmektedir, Türkiye'de yenilmektedir. ABD hendeklere gömülen PKK'yı mecliste de kurtaramayacaktır. Hendeklerde kurtaramadı, mecliste de kurtaramayacaktır. 'Bunları meclisten çıkartırsak, HDP'yi kapatırsak, dağa çıkarlar' diye söylem var. Zaten onları dağda Mehmetçik tepeliyor. Dağdan şehre iniyorlar, Mehmetçik de tepeliyor. Onlara siz yasal hak tanırsanız, belediyeleri verirseniz, yasal imkan tanırsanız; o yasal imkan verdiğiniz PKK orada adam devşirir, lojistik destek sağlar. Diplomatik, siyasi imkan yaratır. Suç örgütüne yasal imkan verilmez" dedi.

Partililer, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" sloganlarıyla Perinçek'e destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Doğu Perinçek: Meclis'te PKK İstemiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement