Balıkesir'e 40 Milyon Liralık "Bilim Merkezi" - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'e 40 Milyon Liralık "Bilim Merkezi"

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek.

05.06.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK ile Balıkesir Bilim Merkezi yapımı ile Sismik Sınıf ve Sismik Değerlendirme Haritası protokollerini imzaladıklarını söyledi.

Türkiye'deki 6'ncı Bilim Merkezinin Balıkesir'de kurulacağını belirten Uğur, Çamlık bölgesinde inşa edilecek tesis için TÜBİTAK'ın 20 milyon liralık bir bütçe ayırdığını anlattı.

Bilim Merkezinin inşaatıyla ilgili yatırımları Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin üstlendiğini aktaran Uğur, "Bunun için belediye olarak biz de yaklaşık 20 milyon liralık bütçe ayırdık. İçiyle ilgili donanımı da TÜBİTAK, 20 milyon liralık bütçeyle yapacak. Yani 40 milyon lirayı bulan bir bilim yatırımı" dedi.

Uğur, Balıkesir'in adeta bir yatırım cennetine dönüştüğünü vurguladı.

"Geleceğin İstanbul'u Balıkesir" şeklinde değerlendirmeler yapıldığını dile getiren Uğur, şöyle konuştu:

"Marmara Denizi 'altın yüzük' olarak ifade ediliyor ve bir ucunda Balıkesir bulunuyor. Balıkesir, lojistik önemli bir merkez. Turizmi, termali, madenleri ve hayvancılığıyla önemli bir merkez haline geliyor. Raylı sistem ve karayolu yatırımlarıyla Balıkesir, bir İstanbul olma yolunda ilerliyor. Biz de 'gelişen kentte çarpık yapılaşma olmasın' diye çaba harcıyoruz. Sanayi, eğitim, yerleşim alanları nerede olacak, iyi planlamaya çalışıyoruz. Kavşak düzenlemelerinin ihaleleri yapıldı. Hayvan barınağından bilim merkezine kadar yatırımlar sürüyor. Büyükşehir olarak, ilin dört bir yanında yatırımları hayata geçiriyoruz. 18 bin kilometrekareye sahip çıkıyoruz. Her yere eşit hizmet götürmek için çaba harcıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'e 40 Milyon Liralık 'Bilim Merkezi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement