Balıkesir - "Gazi Olmak İstiyorum" Eylemi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - "Gazi Olmak İstiyorum" Eylemi

Balıkesir - "Gazi Olmak İstiyorum" Eylemi

"Gazi olmak istiyorum" eylemi TERÖRLE Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, bugün Balıkesir'de Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, gazilik hakkı ve madalyası verilmesi için eylem yaptı.

13.02.2016 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Gazi olmak istiyorum" eylemi

TERÖRLE Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, bugün Balıkesir'de Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, gazilik hakkı ve madalyası verilmesi için eylem yaptı.

Balıkesir'de biraraya gelen İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Manisa'dan gelen terör mağduru yaklaşık 60 kişi, gazilik ünvanı alabilmek için eylem yaptı. Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Basın Sözcüsü Ercan Şahin, gazilik haklarını alıncaya kadar yurdun çeşitli bölgelerinde eylemlerini sürdüreceklerini açıklayıp, "Bizler askerlik sırasında devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının etkisiyle çeşitli operasyon ve hizmetlerde yaralanmış fakat çeşitli yönetmelik ve yasalardan dolayı gazi sayılmayan kişileriz. Terörle mücadelede zarar görenlerin hakları iyileştirilirken, onlara tazminatlar verilip evleri yenilenirken, biz teröristle mücadelede yaralananlar neden sahipsiz bırakılıyoruz? Tüm devlet yetkililerine ve özellikle Genelkurmay Başkanı'na sesleniyoruz, 'Sizler bize anne babanızın emanetisiniz ' diyordu komutanlarımız. Asker ocağında vurulduk ve sahipsiz kaldık, sizler emanetinize böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Bizleri mali yük olarak görüyorsanız biz para değil evlatlarımıza bırakabileceğimiz gazilik onurumuzu, madalyalarımızı istiyoruz. Bunu vermek devlet yetkililerine bu kadar zor geliyorsa vücudumuzdaki mermileri, kalplerimizdeki kırgınlıkları alsınlar, sağlığımızı geri versinler" diye konuştu.

Ercan Şahin'in konuşması esnasıda, 'Gazilik onurumuz için bizlerede sahip çık uzun adam RTE', 'Maaş devletin, madalya bizim olsun', 'Param olsaydı kurşun yemezdim', 'TSK sağlık mağdurlarıyız', 'Yüreklerde gazi resmiyette değilim' yazılı pankart ve dövizler taşıyan gurup sık sık, "Gazilik hakkı istiyoruz", Gazilik hakkımız alacağız" diye slogan attı.

DÜŞEN HELİKOPTERDE 18 KİŞİ İÇİNDE SAĞ KURTULDU

1998 yılında düşürülen helikopterden sağ kurtulan Engin Yaşar, aylarca hastanede tedavi gördüğünü hatırlatıp, "Vatani görevimi icra ederken teröristlerin kurduğu pusuda helikopterimiz düşürüldü. 18 kişiydik. Tek kurtulan benim. Olayın üzerinden uzun yıllar geçti kimse bizi arayıp sormadı, ilgilenmedi. Biz vatan için canımızı kanımızı hiçe saydık. Gazilik hakkımızı, onurumuzu istiyoruz" dedi.

MEYDANDA SOYUNUP VÜCUDUNDAKİ YARA İZLERİNİ GÖSTERDİ

Hakkari Şemdinli'de Alan Karakolu'na yapılan saldırıda, vücudunun çeşitli yerlerinden şarapnel parçalarıyla yaralanan Ayhan Baran, Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda soyunup, ayağındaki, sırtındaki ve karnındaki yara izlerini gösterdi. Ölümden döndüğünü belirtip, gazilik onuru istediğini söyledi.

İLKER BASBUĞ'UN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bir üyesi, genelkurmay eski başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un gazetelerde çıkan açıklamalarını gösterip, "Genel Kurmay eski Başkanı İlker Başbuğ bir demecinde, 'teröriste sahip çıkıp gazisine sahip çıkmayan bir devlet olduk' diyor. Genelkurmay başkanı olduğunuz süreçte neden bize sahip çıkmadınız? Şimdiki genelkurmay başkanının da bize sahip çıkmasını istiyoruz" dedi. Dernek Başkanı Kadir Erhan Tuna, geçtiğimiz hafta İzmir'de yapılan eylemin ardından ikinci duraklarının Balıkesir olduğunu, önümüzdeki hafta da Kayseri'de bulunacaklarını, haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - 'Gazi Olmak İstiyorum' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Gêjo: Koyunluk için tasma verir size bu devlet 0 0 Yanıtla

Advertisement