Balıkesir'i 15 Dakikalık Sağanak Yağmur Vurdu - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'i 15 Dakikalık Sağanak Yağmur Vurdu

Balıkesir\'i 15 Dakikalık Sağanak Yağmur Vurdu

BALIKESİR'de bugün öğleden sonra yağan ve 15 dakika etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

20.09.2016 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'de bugün öğleden sonra yağan ve 15 dakika etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Balıkesir'de bugün saat 14.30'da başlayan ve yaklaşık 15 dakika etkili olan gökgürültülü sağanak yağmur sonrası, caddeler dereye döndü. Yağmur suları yollarla birlikte kaldırımları kapladı, rögarlar taştı. Balıkesir'in kalbi konumundaki Alihikmetpaşa Meydanı göle döndü, trafik aksadı. Karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar; zor anlar yaşadı. Acelesi olan bazı Balıkesirliler ayakkabılarını çıkarıp, suların içinden karşıya geçti. Bazı vatandaşlar ise çocuklarını kucağına ya da sırtına aldı. Balıkesirliler, sığındıkları yerlerde yağmurun dinmesini bekledi.

Vatandaşlar bu yağmurla birlikte, Balıkesir'deki altyapı yetersizliğinin ortaya çıktığını öne sürdü. Bir sürücü, "Balıkesir büyükşehir oldu ama altyapı yok. Altyapı sorunları çözülmeli. Daha büyük bir yağış olsa ne olacak" dedi. Bazı vatandaşlar ise her yağışta aynı sorunların yaşandığını, uyarılara karşın yetkililerin gerekli önlemleri almadığını öne sürdü.

METREKAREYE 14 KİLOGRAM

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Balıkesir'de bugün saat 06.00 ile 15.00 arasında metrekareye 14 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Valilik İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların cuma gününe kadar süreceğini bildirirken; ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışına karşın gerekli tedbirlerin alınması gerektiği hatırlatıldı.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'i 15 Dakikalık Sağanak Yağmur Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement