Balıkesir'in Arsenikli Su Konusu Meclise Taşındı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir'in Arsenikli Su Konusu Meclise Taşındı

Balıkesir\'in Arsenikli Su Konusu Meclise Taşındı

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sularda arsenik olduğunu açıklamasının ardından konuyu meclise taşıdı ve arsenik değerlerinin açıklanmasını istedi.

05.12.2014 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin sularda arsenik olduğunu açıklamasının ardından konuyu meclise taşıdı ve arsenik değerlerinin açıklanmasını istedi.

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un gündeme getirdiği arsenikli su konusunu meclise taşıdı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Kurulu'nda konuşan Edip Uğur Balıkesir'in 60 kırsal mahallesinde içme suyunda insan sağlığını tehdit edecek düzeyde arsenik tespit edildiğini söylemişti. Gümüş, konunun vahim olduğunu dile getirerek Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere bazı Bakanlıklara sunduğu soru önergeleriyle konunu takip edilmesini istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Gümüş, Büyükşehir Belediye'sinden gelen açıklamanın çelişkiler barındırdığını savunarak, "Sayın Edip Uğur, 60 mahallenin içme suyunda arsenik bulunduğunu ifade etmekte ancak sadece 7 mahalleye arıtma tesisi kurulacağını söylemektedir. Geri kalan 53 mahalleye ne olacaktır? Bu mahalledeki insanlarımız daha ne kadar süre arsenikli su içecekler? Eğer belediyenin bütçesi buna elvermiyorsa o halde hükümet, bakanlıkları aracıyla konuya el atmalıdır" dedi.

Başkan Uğur'un açıkladığı 60 mahallenin dışında başka kırsal mahallelerde arsenikli su bulunduğu uyarılarını meclise taşıyan Gümüş, sivil toplumun ve meslek odalarının konuyla ilgilenmesini ve hükümetin denetim görevini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Bigadiç'in merkez mahallelerinde ve Balıkesir'in bazı kırsal mahallelerinde suda arsenik bulunduğuna dair iddialar olduğunu ifade eden Gümüş, Büyükşehir Başkanı Uğur'un açıkladığı listeyi de yetersiz buldu. Tüm mahallelerin net bir şekilde tespit edilmesini isteyen milletvekili, ayrıca su değerlerinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Belediyenin yaptığı açıklamada dil bilgisi hataları olduğunu ve en kritik kısmın net anlaşılamadığını belirten Gümüş şunları kaydetti:

"Bizim anladığımız Sayın Uğur şunu söylemek istiyor: Dünya Sağlık Örgütü azami arsenik sınırını beşte birine indirdi. İndirmeseydi, sadece bu 7 mahalle olacaktı. Ancak, Dünya Sağlık Örgütü bu değeri indireli 20 sene olmuş yani yeni indirmiş değil. Üstelik bu değer indirildiğine göre mutlaka birtakım tıbbi ve bilimsel çalışmalara dayanıyor. Bizim insanımız değersiz mi ki 20 sene önceki kriterlere göre su içsin?". - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkesir'in Arsenikli Su Konusu Meclise Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement