Balıkesir Kepsutlu Ritim Grubu Yarışmada Finale Kaldı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Kepsutlu Ritim Grubu Yarışmada Finale Kaldı

Balıkesir Kepsutlu Ritim Grubu Yarışmada Finale Kaldı

Kepsutlu ritim grubu yarışmada finale kaldıBALIKESİR'in Kepsut İlçesi'nde 6 yıl önce müzik öğretmeni Nuri Dağdelen tarafından ortaokul öğrencilerinin katılımıyla kurulan Hayatın Ritmini Yakala adlı ritim grubu, bir televizyon kanalında yayınlanan yarışmada (TV8'deki Yetenek Sizsiniz Yarışması) Türkiye finaline kaldı.

21.09.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepsutlu ritim grubu yarışmada finale kaldı

BALIKESİR'in Kepsut İlçesi'nde 6 yıl önce müzik öğretmeni Nuri Dağdelen tarafından ortaokul öğrencilerinin katılımıyla kurulan Hayatın Ritmini Yakala adlı ritim grubu, bir televizyon kanalında yayınlanan yarışmada (TV8'deki Yetenek Sizsiniz Yarışması) Türkiye finaline kaldı. Kent sakinleri, öğrencilerin şampiyonluğu için kenetlendi.

Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu'nun müzik öğretmeni Nuri Dağdelen, kırsal mahallelerden gelen öğrencilerin sosyal aktiviteye katılması için 6 öğrenci ile Hayatın Ritmini Yakala isimli ritim grubunu kurdu. Grup, enstrüman olmadığı için çalışmalara plastik bardaklarla ritim tutarak başladı. Emanet enstrümanlarla da çeşitli yarışmalara katıldı. Grup, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 7. Ulusal, 8. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'nde en iyi 12 grup arasına girdi. Bu arada grup, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na sunulan projeyle dünyada örnek olacak ahşap müzik atölyesini kurdu. Bardakla yola çıkan grup; 70'e yakın tef, org, gitar, bağlama, yan flüt, bateri, elektro gitar, bas gitar gibi değişik enstrümanlarla çalışmalarını zenginleştirdi. Grup ülkenin çeşitli şehirlerinde ve yurt dışında konserler verdi. Son olarak grup, bir televizyon kanalındaki yarışmaya katıldı, gösterdiği performansla finale kaldı. 26 Eylül'de yapılacak final öncesi Balıkesir ve Kepsut, Hayatın Ritmini Yakala ritim grubunun başarısına kilitlendi.

Kepsut Kaymakamı Ömer Bilgin, gelinen noktanın gurur verici olduğunu belirterek, "Pek çok cümlenin anlatamadığını, bir portre, bir resim anlatır. İşte burada bulunan, bu tabloyu oluşturan öğrencilerimiz bütün öyküyü anlatıyor. Ben bu hikayenin başarılarla dolu son bir yılına tanık oldum. Kırsal mahallelerden gelen öğrencilerimiz şimdi ilçemizi bir ulusal kanalın yarışmasında temsil ettiler ve burada da finale kaldılar. Hayatın Ritmini Yakala bir marka olma yolunda hızla ilerliyor. Bizler onların bu başarısını gördükçe mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz. Finalde de bu başarılarını taçlandıracaklarına inanıyorum" dedi.

Kepsut Belediye Başkanı AK Partili İsmail Cankul, ritim grubuna her zaman destek olduklarını belirterek, "Öğrencilerimizin finale kalması bizi gururlandırdı. Bu yetenekli gençler bunu başardı. Kepsut'a yatılı okulu kazandırmamızın en güzel meyvesi. Hayatın Ritmini Yakala Ritim Grubu oldu. Bu okul sayesinde 63 kırsal mahallemizden öğrenci okuma fırsatı buldu, çalışmalara katıldı. Hayatın Ritmini Yakala grubunda yer alan gençlerimizi şimdi tüm Türkiye tanıyor. Birçok etkinliğe katıldılar, festivallere katıldılar. En sonunda yarışma programında finale kaldılar. Bu ayın 26'sında finalde yarışacaklar ve inşallah birinci olacaklar. Desteklerimiz onların arkasında" diye konuştu.

Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen, yokluklar içinde çıktıkları yolda büyük başarı elde ettiklerini belirterek, "5 plastik bardakla başladık ve gösteriler sunduk. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sahnesi'nde yer aldık. Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na sunduğumuz proje ile dünyanın ilk ahşap müzik atölyesini kurduk. Köylerden gelen öğrencilerimizle çalışmalarımıza gece gündüz devam ettik. Finale kaldık ve Balıkesirlilerin desteğini bekliyoruz. İnşallah mutlu sona ulaşırız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Kepsutlu Ritim Grubu Yarışmada Finale Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement