Balıkesir Milli Eğitim Müdürüne 'Görevi Kötüye Kulanmaktan' 5 Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Milli Eğitim Müdürüne 'Görevi Kötüye Kulanmaktan' 5 Ay Hapis

Balıkesir Milli Eğitim Müdürüne \'Görevi Kötüye Kulanmaktan\' 5 Ay Hapis

Milli Eğitim Müdürüne 'görevi kötüye kulanmaktan' 5 ay hapisBALIKESİR eski İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, iki şube müdürü ve bir okul müdürü, 'görevi kötüye kullandıkları, norm kadrodan fazla müdür yardımcısı görevlendirerek ek ders ücreti ödenmesini sağladıkları', 'kamu zararına yol açtıkları' iddiasıyla yargılandıkları davada 3 ile 5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

17.06.2016 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Müdürüne 'görevi kötüye kulanmaktan' 5 ay hapis

BALIKESİR eski İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, iki şube müdürü ve bir okul müdürü, 'görevi kötüye kullandıkları, norm kadrodan fazla müdür yardımcısı görevlendirerek ek ders ücreti ödenmesini sağladıkları', 'kamu zararına yol açtıkları' iddiasıyla yargılandıkları davada 3 ile 5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Balıkesir'de İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi'nde, müdür yardımcılığı için 6 norm kadro olmasına rağmen 7'inci müdür yardımcısı olarak Ali Sagay atandı. Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, görevlendirmenin norm kadro yönetmeliğine aykırı olarak gerçekleştiğini, kamu zararı oluştuğunu savunarak Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu, şikayetçi oldu. Dönemin Balıkekir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, şube müdürleri Mesut Solak, Ersen Aksoy ve Hasan Keskin ile İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Demir hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 257/1 maddesi uyarınca görevi kötüye kullanma suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle Balıkesir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Davanın bugün görülen karar duruşmasında, Balıkesir'den Bolu'ya atanan eski İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'le İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Demir'e görevi suistimalden 6 ay hapis cezası verildi. Bu ceza iyi halden 5 aya indirildi.

Aynı davada yargılanan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay ile şube müdürleri Ersen Aksoy ve Hasan Keskin görevi ihmalden 3 ay hapis cezası aldı. Mesut Solak ise o gün izinli olduğu için beraat etti. Mahkeme sanıkların isteği doğrultusunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, ayrıca 5 yıl denetime tabi tutulmalarına karar verdi. Sanıklar denetim süresi içerisinde aynı suçu işlerlerse hüküm yerine getirilecek.

'ADALET, HUHUK KAZANDI'

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül bugün Eğitim Sekreteri Ayşe Yeşilyurt'la birlikte basın toplantısı düzenleyerek dava ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sarıbülbül sözlerini şöyle sürdürdü: "Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de adalet tecelli etmiştir. Suç işleyenler işledikleri suçun karşılığı olarak Türk Ceza Kanunu'nda yazan ceza hükümleri doğrultusunda cezalandırılmışlardır. Duruşmanın kazananı Eğitim Sen değildir, kazanan adalettir, hukuktur, kamudur, vicdandır, doğruluktur, dürüstlüktür."

Başkan Sarıbülbül, mahkeme kararı sonrası "Bu konuda disiplin işlemine gerek yoktur" diyerek rapor veren Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi İsmail Bayır hakkında da adli ve disiplin yönünden şikayetçi olacaklarını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Milli Eğitim Müdürüne 'Görevi Kötüye Kulanmaktan' 5 Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement