Balıkesir 'Ne Mutlu Türküm Diyene' Tabelası Geldi, Balıkesirli Sevindi - Son Dakika
Güncel

Balıkesir 'Ne Mutlu Türküm Diyene' Tabelası Geldi, Balıkesirli Sevindi

Balıkesir \'Ne Mutlu Türküm Diyene\' Tabelası Geldi, Balıkesirli Sevindi

Balıkesir'de Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözlerinin yeraldığı ışıklı tabelanın AK Partili Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılması ardından Ali Hikmet Paşa Meydanı'na yine belediye tarafından asılan yeni tabela öfkeyi dindirmedi.

13.12.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözlerinin yeraldığı ışıklı tabelanın AK Partili Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılması ardından Ali Hikmet Paşa Meydanı'na yine belediye tarafından asılan yeni tabela öfkeyi dindirmedi. Yaklaşık 500 kişi Türk bayrakları ve sloganlarla Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyerek, tabelanın eski yerine daha görkemli asılmasını istedi.

MHP İl Başkanlığı'nın organize ettiği yürüyüşe, Ülkü Ocakları, MHP Kadın Kolları, bazı sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş destek verdi. Tabelanın kaldırıldığı Milli Kuvvetler Caddesi girişinde bir araya gelenler 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Bozkurtlar ulusun, Tanrı Türkü korusun', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye slogan attı.

MHP İl Başkanı Argun Atıcı kalabalığa seslenirken, şöyle dedi

Kuvay-i Milliye'nin başkenti şehrimizde Atatürk'ün 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözlerinin yeraldığı yazının kaldırılması bizi ve tüm Balıkesir halkını kahretmiştir. Anlaşılan o ki gar binasına 'I love Balıkesir' yazan ve Türkiye'nin nimetlerinden herkesten fazla yararlanarak zengin olan AKP zihniyetinin temsilcileri Türk olmaktan mutluluk duymamaktadır. Ancak bu Balıkesir halkına karşı yapılan bir saygısızlıktır. Kuvay-i Milliye kahramanlarına yapılan bu vefasızlık şehitlerimizin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Atatürk'ün kemiklerini sızlatmıştır. Olayı bir kez daha halkımız adına kınıyoruz.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Atıcı, halkın tepkisi üzerine korkuyla yazının dikkat çekmeyen bir yere asılmasının yetkilileri suçlu sandalyesinden kaldırmayacağını savunurken, şöyle dedi

Korkunun ecele faydası yoktur. O yazı mutlaka eski yerine asılmalıdır. Eğer bunu yapmazlarsa şeref sözü veriyorum; Allahın izni ve milletimizin teveccühü ile iktidara ve belediye yönetimine geldiğimiz ilk gün 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısını eskisinden daha görkemli bir şekilde indirildiği yere tekrar asacağız.

Eyleme katılanlar Atıcı'nın konuşmasının ardından Milli Kuvvetler caddesinden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına yürüdü. Eylem belediye önünde olaysız sona erdi.

UYGUR TÜRKLERİ'NE DESTEK

MHP İl Başkanı Argun Atıcı ve beraberindekiler eylemin ardından Ülkü Ocakları'nın Yeşilli Meydanı'nda Doğu Türkistan'a destek için düzenlediği imza kampanyasına katıldı. Ülkü Ocakları Basın Sözcüsü Fatih Ötüken, Yarım asrı aşkın bir süredir Komünist Çin işgali altında olan Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne yönelik zulüm sistematik olarak devam etmektedir. Bölgede soydaşlarımız bir soykırıma tabi tutulmakta, Türk milletinin izleri Doğu Türkistan topraklarından silinmeye çalışılmaktadır. Bu imza kampanyasını Çin zulmünden kaçarken Tayland'da bir ormanda bulunan 300 Uygur Türk'ünün Türkiye'ye iadesi için başlatıyoruz. Zulümden ve işkenceden dolayı yurtlarını terkederek Tayland'a sığınmış olan soydaşlarımızın Çin'e teslim edilerek katledilmesine mani olunması için Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini düşünen, tüm vicdan sahiplerini bu kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir 'Ne Mutlu Türküm Diyene' Tabelası Geldi, Balıkesirli Sevindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement