Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Olası Yangınlara Karşı Hazır - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Olası Yangınlara Karşı Hazır

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Olası Yangınlara Karşı Hazır

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınları açısından riskli olan yaz aylarına yönelik bütün hazırlıklarını yaptı.

30.06.2014 19:31  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir'de 653 bin 591 hektar ormanlık, 734 bin 941 hektar açıklık alan olmak üzere toplam 1 milyon 388 bin 892 hektar alan bulunuyor.

Çanakkale ise 521 bin 32 hektarı ormanlık toplam 986 bin 52 hektar alana sahip.

Ormanların en büyük düşmanı ola yangınların ise yüzde 59'u ihmal ve dikkatsizlik, yüzde 20 nedeni bilinmeyen, yüzde 12'si kasıt, yüzde 12'si de yıldırımlardan kaynaklanıyor.

Orman yangınları büyük oranda hava sıcaklıkları ve ekstra hava hallerinin olduğu, tabiatta yanıcı maddelerinin aşırı derecede bulunduğu yaz aylarında çıkıyor. Bu aylarda ormanla herhangi bir nedenle ilişkisi olan vatandaşların çok dikkatli olması gerekiyor.

2014 yılı yangın sezonunun başlaması dolayısıyla Balıkesir merkezde konuşlanan helikopter ve ekibi ile yer ekibini denetleyen Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, olası yangınlara karşı her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Ormanları yangın gözetleme kuleleri vasıtasıyla 24 saat gözetim altında tuttuklarını ifade eden Yalçın, günün hangi saati olursa olsun herhangi bir dumanı gören kulelerdeki görevlilerin, bunu hemen en yakın yangın ekibine ve amirine bildirdiğini anlattı.

Bölge müdürlüğünün, Balıkesir merkez, Edremit ve Çanakkale'de konuşlanan 3 helikopter ve Edremit'te bulunan 1 uçak olmak üzere 4 araçlık hava gücüne sahip olduğunu belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Ayrıca Balıkesir'de 20 iş makinesi, 27 ilk müdahale aracı, 70 de su ikmal aracı ve arazöz, Çanakkale'de ise 16 iş makinesi, 16 ilk müdahale ekip aracı, 54 su ikmal aracı ve arazöz mevcut olup başta orman yangınları olmak üzere diğer arazi yangınlarına da müdahale için 24 saat esasına göre her an hareket edecek şekilde hazır vaziyette bekletilmektedirler."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Olası Yangınlara Karşı Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement