Balıkesir Osb'ye 100 Milyon Avro'luk Yatırım Yapılacak - Son Dakika
Ekonomi

Balıkesir Osb'ye 100 Milyon Avro'luk Yatırım Yapılacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Açıklama öncesi görüntüler BTO Başkanı Fahri Ermişler'in açıklaması Balıkesir OSB'ye 100 milyon avroluk yatırım Balıkesir OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Ermişler: "Alman Daimler Grubu ve Şişecam, kentte 100 milyon avroluk yatırımla cam elyaf ve kompozit tesisi kuracak" Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Başkanı Fahri Ermişler, Alman Daimler Grubu ve Şişecam'ın, kentte 100 milyon avroluk yatırımla cam elyaf ve kompozit tesisi kuracağını bildirdi.

05.05.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Açıklama öncesi görüntüler

BTO Başkanı Fahri Ermişler'in açıklaması Balıkesir OSB'ye 100 milyon avroluk yatırım

Balıkesir OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Ermişler:

"Alman Daimler Grubu ve Şişecam, kentte 100 milyon avroluk yatırımla cam elyaf ve kompozit tesisi kuracak"

Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Başkanı Fahri Ermişler, Alman Daimler Grubu ve Şişecam'ın, kentte 100 milyon avroluk yatırımla cam elyaf ve kompozit tesisi kuracağını bildirdi.

Ermişler, düzenlediği basın toplantısında, Daimler Grup ve Şişecam'ın, Balıkesir OSB'de tesis kuracağını belirtti.

Tesisin cam elyafı ve kompozit alanında faaliyet göstereceğini anlatan Ermişler, "Daimler Grup ve Şişecam'ın kuracağı şirketin yatırım miktarı 100 milyon avro ama benim hem Balıkesir hem Almanya'dan aldığım izlenimlere göre, üzerine 200 milyon avro daha sektörel yatırım gelecek cam elyaf ve kompozitle ilgili. Bir mıknatıs etkisi yaratacak bu yatırım. Toplamda 300 milyon avroluk bir yatırımın birkaç yıl içinde Balıkesir'e gelmesi büyük bir rakam." diye konuştu.

Ermişler, bu yatırımların en az 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını, aileleriyle birlikte düşünüldüğünde 10 bin kişinin buradan ekmek yiyeceğini söyledi.

"Yatırım 1,5 senede tamamlanacak"

Tesisin, Balıkesir merkezli olacağını, vergisini de burada ödeyeceğini belirten Ermişler, şöyle devam etti:

"Bu önemli. Çünkü hem odamıza böyle büyük bir grup üye olacak hem vergisi Balıkesir'den çıkacak. Tamamen Balıkesir firması olacak. Yabancı yatırımcının Balıkesir'de konuşlanıp, hem fiziken hem de kağıt üzerinde Balıkesirli olması yabancı yatırımcılar için alışılagelen bir şey değil. Bu şirketler bizim ricamızı kırmadıkları ve buraya değer verdikleri için kabul ettiler. 1,5 senede tamamlanacak yatırımın ardından bin 200 kişiye istihdam sağlamak istiyorlar. Cam elyaf ve kompozitle ilgili sektörü Balıkesir'e taşıyacaklar. Çünkü diğer üretici firmalardan da bu şekilde talep oldu."

Balıkesir Osb\'ye 100 Milyon Avro\'luk Yatırım Yapılacak
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Balıkesir Osb'ye 100 Milyon Avro'luk Yatırım Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement