Balıkesir - Şehit Onbaşı Mesut Demir'in Memleketi Sındırgı'da Yas - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - Şehit Onbaşı Mesut Demir'in Memleketi Sındırgı'da Yas

Balıkesir - Şehit Onbaşı Mesut Demir\'in Memleketi Sındırgı\'da Yas

Şehit Onbaşı Mesut Demir'in memleketi Sındırgı'da yasBitlis'in Hizan İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir'in memleketi Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nde yas var.Sındırgı'nın kırsal Dedeler Mahallesi'nde yaşayan Ayşe- Bekir Demir çifti, tek evlatları olan 24 yaşındaki Mesut Demir'in şehit haberiyle yıkıldı.

19.08.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Onbaşı Mesut Demir'in memleketi Sındırgı'da yas

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir'in memleketi Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nde yas var.

Sındırgı'nın kırsal Dedeler Mahallesi'nde yaşayan Ayşe- Bekir Demir çifti, tek evlatları olan 24 yaşındaki Mesut Demir'in şehit haberiyle yıkıldı. Hayvancılık yapan Bekir Demir, dün akşam oğlunun şehadet haberini alınca fenalaştı. Sındırgı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Demir, tedavinin ardından yeniden evine getirildi. Sakinleştirici iğne yapılan acılı babanın, evinde oğlunun cenazesini beklerken, konuşamayacak kadar bitkin olduğu görüldü. "Oğlum, evladım" diye gözyaşı döken anne Ayşe Demir ise yakınlarını da ağlattı.

İŞ BULAMAYINCA ASKER OLMUŞ

Bekar olan Mesut Demir'in önce Dedeler'e komşu Düğüncüler Mahallesi'nde ilköğretim okulunu okuduğu, liseyi Manisa'da bitirdikten sonra Soma'da iki yıllık Meslek Yüksekokulu'nu bitirdiği öğrenildi. İş bulamayınca askere giden Demir'in, girdiği uzmanlık sınavını kazandığı ve 6 aydır uzman onbaşı olarak Bitlis'te Jandarma Özel Harekat Taburu'nda görev yaptığı bildirildi.

'HEP FAKİRLER ŞEHİT OLUYOR'

Sındırgı'ya 60 kilometre uzaklıkta bulunan, 90 haneli Dedeler kırsal mahallesindeki şehit evi, bir kez daha fakir ailelerin çocuklarının şehit olduğu yorumlarına neden oldu. Sosyal medyada şehidin eviyle ilgili yapılan paylaşımlarda birbirinden ilginç yorumlar yapıldı. Paylaşımlarda şu görüşler dile getirildi:

'Ben şahsen, şimdiye dek hiç zengin bir aile çocuğunun şehit haberini işitmedim, görmedim', 'Garibanlar ölüyor zaten acı da keder de onlara vergili. Bu vatan sadece yoksul ailelerin ya. Cefasını garibanlar çeksin, sefasını zengin çocukları sürsün. Adalet mi bu? Vah ki ne vah', 'Neden hepfakir ailelerin çocukları şehit oluyor. Ülkemde bu fakirlik varken bizim hükümette elin korkak insanlarına TOKİ'den ev veriyor. Utanç duyulmalı. Bu reva mı bu halka. Acıyı sen yaşa, çileyi sen çek, şehidi sen ver, ya aklımı oynatacağım.'

'AZA SABREDİP, ÇOĞA ŞÜKREDEN İNSANLAR'

Şehit Mesut Demir'in ise Facebook'taki hesabında 'Yırtılanı yamayan, söküleni diken, 'az'a sabreden, çoğa şükreden gönlü güzel insanlar iyi ki varlar' yazılı bir fotoğrafı paylaşıp, 'Şükrü eda edilen az bir mal, şükrüne takat getirilmeyen çok maldan daha hayırlıdır' yorumunu yaptığı gözlendi. Demir'in şehit arkadaşlarıyla ilgili paylaşımları da dikkat çekti.

Şehit Uzman Onbaşı Demir'in cenazesi Sındırgı'nın kırsal Dedeler Mahallesi'nde ikindide düzenlenecek askeri törenin ardından, kılınacak cenaze namazı sonrası mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Coşkun YAMAN- Necip KARATUNA/SINDIRGI (Balıkesir), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - Şehit Onbaşı Mesut Demir'in Memleketi Sındırgı'da Yas - Son Dakika


Advertisement