Balıkesir Thk Ayvalık Şube Başkanı Doğrular, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Thk Ayvalık Şube Başkanı Doğrular, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Balıkesir Thk Ayvalık Şube Başkanı Doğrular, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki, Türk Hava Kurumu'na ait toprak piste inişe geçtiği sırada düşen eğitim uçağında yaşamını yitiren iki kişiden biri olan Türk Hava Kurumu Ayvalık Şubesi ve Ayvalık Havacılık Spor Kulübü Başkanı Mustafa Doğrular (60) gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

03.07.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ndeki, Türk Hava Kurumu'na ait toprak piste inişe geçtiği sırada düşen eğitim uçağında yaşamını yitiren iki kişiden biri olan Türk Hava Kurumu Ayvalık Şubesi ve Ayvalık Havacılık Spor Kulübü Başkanı Mustafa Doğrular (60) gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Balıkesir Ayvalık Sportif Havacılık Kulübü'ne ait TC-ABY kuyruk işaretli eğitim uçağı, geçen 1 Temmuz'da saat 19.30 sıralarında Türk Hava Kurumu'na ait Sarımsaklı Mevkisi'ndeki toprak piste iniş yaparken, düştü. Kazada eğitmen pilot olan Türk Hava Kurumu Ayvalık Şubesi ve Ayvalık Havacılık Spor Kulübü Başkanı, evli ve iki çocuk babası Mustafa Doğrular ile yanında bulunan Batı Anadolu Havacılık Derneği kurucu üyesi pilot Nuri Balsarı (48) yaşamını yitirdi. Doğrular ve Balsarı'nın cesetleri önce Ayvalık Devlet Hastanesi'ne ardından da otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kazada ölen kentin köklü ailelerinden Mustafa Doğrular için bugün öğlen memleketi Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki tarihi Saatli Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, THK Genel Sekreteri Salim Kaya, THK Ayvalık Şube Müdürü Mehmet Söylemez, THK Teftiş Kurulu Başkanı Yücel Zengin, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Doğrular'ın eşi Fatoş Doğrular, oğlu Süreyya Doğrular, kızı Güler Faga, ağabeyi Emin Doğrular ve kardeşleri Naciye Yemincioğlu, Levent Doğrular, Mehmet Doğrular, diğer yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenazede, Güler Faga'nın babasının tabutu başında ağlaması yürekleri dağladı. Süreyya Doğrular da babasının cenazesinde güçlükle ayakta durabilirken, metanetini korumaya çalıştı.

Törende konuşan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Mustafa Doğrular'ın tam bir uçuş tutkunu olduğunu, Türk havacılığının gelişmesinde büyük katkıları olduğunu vurgulayıp, ailesi ve Ayvalık halkına başsağlığı diledi.

Atılgan, sivil havacılıktan gelen bir ekibin gerekli incelemeleri yaptığını belirtip, kazanın sebebini önümüzdeki günlerde net bir şekilde öğrenmiş olacağız. Kaza, teknik arızadan mı kaynaklandı şu an bilemiyoruz ama havacılığa gönül vermiş biri Ayvalık şube başkanımızs olan iki değerli insanı kaybettik" dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de Doğrular'ın elim bir uçak kazası sonrasında hayatını kaybetmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirip, Ayvalık için çok büyük bir kaybı olduğunu söyledi.

Konuşmaların andından Ayvalık İlçe Müftüsü Mehmet Emin Karataş'ın kıldırdığı namazın ardından Doğrular'ın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Öte yandan aynı kazada hayatını kaybeden İzmir'de faaliyet gösteren Batı Anadolu Havacılık Derneği Başkanı İşadamı Nuri Balsarı'nın cenazesinin de bugün ikindide memleketi Aydın'ın Söke ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Thk Ayvalık Şube Başkanı Doğrular, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement