Balıkesir Tren Yolcuları da Mahsur - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Tren Yolcuları da Mahsur

Balıkesir Tren Yolcuları da Mahsur

Balıkesir -İzmir Karayolu'nun kapanması nedeniyle İzmir'e demiryoluyla ulaşmak isteyenler de hayal kırıklığına uğradı.

31.12.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir - İzmir Karayolu'nun kapanması nedeniyle İzmir'e demiryoluyla ulaşmak isteyenler de hayal kırıklığına uğradı. Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde karın etkisiyle tren yoluna aralıklarla ağaçların devrilmesi yüzünden yol ulaşıma kapandı. Yüzlerce vatandaş, Balıkesir Tren Garı'nda Ege Ekspresi ve 6 Eylül trenini beklemeye başladı.

YOL AÇILINCA BİLETSİZ YOLCU BİLE ALINACAKMIŞ

Balıkesir Gar Müdürü İsmail Eralp, yolcuların mağdur olmaması için her türlü tedbiri almalarına rağmen doğa koşullarının ulaşıma izin vermediğini vurguladı. Eralp, "Akhisar-Kırkağaç arasında Bakır istasyonu yakınlarında 50 kadar ağaç, kar yağışı nedeniyle yola devrilmiş. Bu nedenle yol seyrüsefere kapalı. Yolu açmak için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Belediyelerden destek istedik. Şu an itibariyle iki saatlik bir çalışma gerekiyor. Yol açılınca 6 Eylül ve Ege ekspresleri yola çıkacak. Ondan sonra demiryolunda bir sıkıntı yok. Daha doğrusu kar nedeniyle kapanmış bir yer yok. Ege Ekspresi gelir gelmez hemen geri döndüreceğiz. 6 Eylül Treni de burada bir iki dakikalık durmadan sonra Bandırma'ya hareket edecek. Biz tüm biletleri sattık. 2 vagon ekledik. Vagonlardan biri numarasız diğeri de 60 kişilik. Biletsiz yolcu olsa da alacağız. Kapasitemiz şu an doldu. Ayakta gidecekler var. Yolun açılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

PARİS'TEN GELDİ ANCAK İZMİR'E GİDEMEDİ

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan Şaban Şimşek, dün (çarşamba) İstanbul'dan gece saat 24.00'te otobüsle İzmir'e gitmek için yola çıktığını belirtti. Şimşek, "Dün Paris'ten yola çıktım. 4 bin kilometrelik yolu 4 saatte geldim. Gece 24.00'de otobüsle yola çıktım. 'Balıkesir'de yollar kapalı' denilince trenle gitmeyi tercih ettim. Zorla bilet buldum. O bilette ayakta gitmek için. Ama hala tren yok" dedi.

YOLCULAR TEPKİLİ

Balıkesir Tren Garı'nda bekleyen bir diğer yolcu Ramazan Çetin, " Türkiye'nin hali böyle. En ufak bir yağmur ya da kar yağdığında hayat felç oluyor. Sadece burası değil. Her yer böyle" diye konuştu. Ünal Çıvgın ise özel otomobili ile Balıkesir'e kadar geldiğini ancak yola çıkmasına izin verilmeyince treni tercih ettiğini söyledi. Ünal Çıvgın, "Dün akşamdan bu yana Balıkesir'deyim. 'Tren gelecek' dediler bekliyoruz. Sanırım ağaç devrilmiş. Tren gelse de bilet yok. Biletsiz bineceğiz. Perişan olduk. Vali her halde yılbaşı tatiline çıktı" dedi. İzmir'den Balıkesir'e TIR'la gelen ancak geriye dönemeyen Sabri Gereli, dönmek amacıyla treni tercih ettiğini ancak uzun süredir beklediğini söyledi. 6 aylık bebeği ile Balıkesir Tren garında mahsur kalan ve ismini vermek istemeyen genç bir kadın, Zonguldak'tan Manisa'ya gitmek için yola çıktığını, dün sabahtan bu yana Balıkesir'de beklediğini kaydetti.

KIRKAĞAÇ'TA ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Bakır istasyonu yakını ile bir kilometrelik mesafede aralıklarla demiryoluna devrilen ağaçların yoldan kaldırılması için demiryolları ile orman ekipleri harekete geçti. Demiryolundaki ağaçları keserek yol kenarına çekmeye başlayan 21 kişilik ekip, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Tren Yolcuları da Mahsur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement