Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Göreve Başladı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Göreve Başladı

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Valiler Kararnamesiyle Balıkesir Valiliğine atanan, Vali Ersin Yazıcı görevine başladı.

14.06.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Valiler Kararnamesiyle Balıkesir Valiliğine atanan, Vali Ersin Yazıcı görevine başladı. Karşılama töreninde il protokolü uzun kuyruklar oluşturdu.

Balıkesir Valiliği'ne atanan Ersin Yazıcı Vilayet önünde düzenlenen törende çocuklar tarafından çiçekler verilerek karşılandı. Karşılama için gelenlerle tokalaşan Vali Yazıcı daha sonra makamına geçerek açıklama yaptı. Merhaba Balıkesir diyerek sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı " Bakanlar Kurulunun 30 Mayıs 2016 tarih ve 8864 sayılı Kararı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile atandığım Balıkesir Valiliği görevine bugün itibarıyla, fiili olarak başlıyorum. Balıkesir'e geldik ve vazifeyi teslim aldık. Bundan sonra hep birlikte bayrağı daha iyi noktalara, daha ileri götürmek için gayret edeceğiz. Ülkemizin en güzel illerinden biri olan Balıkesir'e vali olarak atanmak benim için büyük bir onurdur. Bu görevin, ilimiz ve şahsım için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu güzel ilimizin bir ferdi olmaktan, siz kıymetli hemşehrilerimle bir arada yaşayacak, sizlere hizmet edecek olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Böylesi bir ilde valilik yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu durum bize yükümlülük ve sorumluluklar getiriyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, beni bu göreve layık gören Devlet Büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Yeni görevimin, ilimiz ve şahsım için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum" dedi.

HERKESTEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Bazı görüş ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmak istediğini belirten Vali Yazıcı " Düzce'de doğdum, İlkokuldan sonra liseyi Burdur'da okudum, Sonra Mülkiye yılları başladı. 1990'da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldum. Çiçeği burnunda kaymakam adayı olarak vazifeye başladım. 1995'te kaymakam olarak ilk görev yaptığım yer Burdur Karamanlı'dır. Türkiye'nin her köşesi cennetten bir köşe. Memleketin dört bir köşesinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı yaptım.2003-2009 arasında İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcılığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı. Sonra yeniden İçişleri Bakanlığımızda İdari ve Mali işler Daire Başkanı olarak çalıştım. Devlet tecrübem kaymakamlık, vali yardımcılığı ve içişleri Bakanlığımızdaki vazifelerle biçimlendi. Kocaeli'nde ve Rize'de edindiğim yerel ve genel yönetim tecrübesini ayrıca zikretmeliyim. Birlikte çalıştığım bütün insanlardan çok şey öğrendim" şeklinde konuştu.

HER İNSANIMIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

İnsanın kainatın en değerli varlığı olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı " Onu öne çıkarmadan her hangi bir yere varamayız. Her insanımız bizim için değerlidir. Fikirler tartışılır, konuşulur doğrular o şekilde bulunur. Doğruları istişare yöntemiyle bulacağız. Gelecek Balıkesir'indir. Hep birlikte, el birliği ve ortak akılla Balıkesir'i yönetmeye, halkımızın refah ve mutluluğunu artırmaya, çocuklarımızın yaşayacağı şehrin Türkiye ve bölgede bir yıldız olmasına çalışacağız. Benim vali olarak öncelikli hedefim vatandaşla devletin kaynaşması bütünleşmesidir. Vatandaşlarımız devlet dairesine güven içerisinde başı dik olarak girip oradan mutlulukla, gururla çıkabilmelidir. Bütün bürokrat arkadaşlarımdan da ricam budur. Bu anlayışı bu topraklara yerleştirmemiz lazım. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Bugün git yarın gel anlayışı bizim defterimizde, kitabımızda yer almayacak. Devletin ilgi ve desteğine daha fazla muhtaç olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla, kimsesiz ve yetim çocuklarımızla, biçare kadınlarımızla, engelli ve yaşlı insanlarımızla öncelikle ve yakından ilgileneceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.

MİLLET BÜTÜN HESAPLARIN MERKEZİNDEDİR

Türkiye'de yerleşik bir devlet algısı olduğunu ifade eden Vali Yazıcı " Kutsanan bir devlet anlayışıydı bu. Yeni Türkiye'de bu algı artık değişti, değişiyor. Yeni Türkiye'de Devlet, millet için var. Milletin refahı, huzuru ve emniyeti için çalışır. Millet bütün hesapların merkezindedir. Yeni Türkiye'de başarının yolu da bu anlayışla çalışmaktan geçer. Biz de bu anlayışla çalışacağız. Devletin ali menfaatleri ile milletin ali menfaatlerini birbirinden ayıranlar var. Öyle şey olmaz. Milletin ali menfaatleri devletin ali menfaatlerini belirler.Yeni Türkiye, Yeni Dünya; Milletle devleti birbirinden ayırmaz. Millet, devlete yön verir.Bütün yöneticiler gibi bana da, milletin talep ve ihtiyaçlarına yönelmek, kendini millete adamak düşer. Allah'ın izniyle, Balıkesir'deki mesaimizi şekillendirecek temel anlayış budur. İdari bir tanımlama yaparsak bize bürokrat deniliyor ki doğrudur. Bu tanımlamanın iyi olmayan çağrışımları da var. Yakın zamana kadar, Türkiye'de bürokratik mekanizma, milletten uzak olmayla özdeşleşmişti" dedi.

ATANMIŞ GİBİ DEĞİL, ADANMIŞ GİBİ ÇALIŞMAK

Bürokrasinin uzun yıllar boyunca işleri zorlaştırdığına dikkat çeken Vali Yazıcı " Türkiye'de, atanmışlarla, seçilmişler sanki farklı mekanizmaların temsilcisi gibi algılanıyordu. Biraz önce ifade ettim. Dünya çok değişti. Türkiye de çok değişti. Artık bu tür ayrımlar geçersiz. Hepimiz milletimizin selameti, esenliği, huzur ve refahı için çalışıyoruz, çalışmalıyız. Devletimiz bizi Balıkesir Valiliği'ne atadı. Bunun benim için anlamı git ve adanmış gibi çalıştır.

HEYECANIMIZI, ALIN TERİMİZİ ORTAYA KOYARAK ÇALIŞACAĞIZ

Gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir Balıkesir bırakmak; eğitim, sağlık, turizm,tarım, gençlik ve spor, sosyal hizmetler, çevrenin korunması ve diğer tüm alanlarda ilimizi daha ileri taşımak öncelikli hedefimiz olacaktır. Tüm sorunların ortaya çıkarılması, dinamiklerle birlikte ana hedefe güzelliklere gitme noktasında bize önemli sorumluluk ve yükümlülükler getiriyor. Balıkesir'deki tüm dinamiklerle uyum ve koordinasyon içinde hep birlikte sorunların çözümü için bir araya geleceğiz. Bundan önceki gibi sonra da heyecanımızı ve alın terimizi ortaya koyarak koşacağız.Bir turizm cenneti olan güzel ülkemiz ve her köşesi ayrı güzellikteki Balıkesir'imizden, turizm anlamında yeterince faydalanabilmek ve bu güzelliklerden yeterli ekonomik kazancı sağlamak için hepimiz var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİMİZİN ALNININ TERİNİ, EMEĞİNİ BEREKETLENDİRMELİYİZ

Tarım ve Hayvancılığa özel ilgi gösterilmesi gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı " Balıkesir ekonomik gelişmişlik açısından 22. Genel hasıla içinde sanayi yüzde 18.2, tarım yüzde 36.5,Hizmet Sektörleri yüzde 43.3'lük bir orana sahip. Balıkesir, Modern şehir kimliği kazanırken, tarım şehri kimliğini muhafaza etmiş. Bakın bu çok önemli. Hollanda, İtalya, Fransa, Almanya, ispanya. Avrupa'nın en önemli ülkeleri tarıma müthiş yatırım yapıyor. Biliyorlar ki tarım dünyanın en stratejik sektörüdür. Bugün Avrupa ekonomisinde tarımın payı nerdeyse yüzde 50'dir. Genelde Türkiye, özelde Balıkesir'in toprakları hamdolsun bereketli. Hani derler ya, insanı ekseniz o da çıkacak. Maşallah zeytinden incire her şey yetişiyor. Çiftçimizin alnının terini, emeğini bereketlendirmeliyiz. Balıkesir'in ürünlerini önce ülkemize, sonra tüm dünyaya açmalıyız. Hali hazırda şehir ekonomisi içinde yüzde 36.5'lik tarımsal hasıla çok kıymetli. Bu rakamın ekonomik büyüklüğünü artırmak için Çiftçimizle sürekli dirsek teması içinde olacağız. Hibe, destek, tanıtım, bilgi. Ne gerekiyorsa sağlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

PARALEL DEVLET YAPILANMASI

Paralel yapı ve terör örgütleriyle ilgili olarak da görüşlerini dile getiren Vali Yazıcı " Paralel devlet yapılanması başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Paralel yapıyla zaten her alanda, her kademede mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele artarak devam edecek. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milleti ile birlikte ebediyen tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan toprağında varlığını devam ettireceği asla unutulmamalıdır. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Güvenlik Kuvvetlerimize ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Kahramanlık destanı yazan insanların memleketi Balıkesir'de çalışacak olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade ederken, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Teşekkür ederim" şeklinde sözlerini tamamladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement