Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Göreve Başladı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Göreve Başladı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı göreve başladıBALIKESİR'in yeni valisi Ersin Yazıcı bugün göreve başladı.

14.06.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı göreve başladı

BALIKESİR'in yeni valisi Ersin Yazıcı bugün göreve başladı. Rize'den Balıkesir'e atanan ve ilin tarihindeki 45'nci valisi olan Yazıcı törenle karşılandı. 'Atanmış gibi değil adanmış gibi' çalışacağını söyleyen Vali Yazıcı, Yeni Türkiye'de milletin, bütün hesapların üzerinde olduğunu vurguladı. Paralel yapı başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi.

Balıkesir'in yeni valisi Ersin Yazıcı, Valilik bahçesinde törenle karşılandı, yerel kıyafetler giyen Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencileri çiçek sundu. Vali Yazıcı'yı karşılayanlar arasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve valilik çalışanları yer aldı.

Makamında ilk açıklamasını yapan Vali Yazıcı, "Balıkesir'e geldik ve vazifeyi teslim aldık. Bundan sonra bayrağı daha iyi noktalara, daha ileri götürmek için gayret edeceğiz. Ülkemizin en güzel illerinden biri olan Balıkesir'e vali olarak atanmak benim için büyük bir onurdur. Hep birlikte el birliği ve ortak akılla Balıkesir'i yönetmeye, halkımızın refah ve mutluluğunu arttırmaya, Türkiye ve bölgenin yıldızı olması için çalışacağız" dedi.

"YENİ TÜRKİYE VURGUSU"

"Türkiye'de yerleşik bir devlet algısı vardır" diyen Vali Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kutsanan bir devlet anlayışıydı bu. Yeni Türkiye'de bu algı artık değişti, değişiyor. Yeni Türkiye'de devlet, millet için var. Milletin refahı, huzuru ve emniyeti için çalışır. Millet bütün hesapların merkezindedir. Yeni Türkiye'de başarının yolu da bu anlayışla çalışmaktan geçer. Biz de bu anlayışla çalışacağız. Devletin yüksek menfaatleri ile milletin yüksek menfaatlerini birbirinden ayıranlar var. Öyle şey olmaz. Milletin yüksek menfaatleri devletin yüksek menfaatlerini belirler. Yeni Türkiye, yeni dünya, milletle devleti birbirinden ayırmaz. Millet devlete yön verir. Bütün yöneticiler gibi bana da milletin talep ve ihtiyaçlarına yönelmek, kendini millete adamak düşer. Allah'ın izniyle, Balıkesir'deki mesaimizi şekillendirecek temel anlayış budur."

"ATANMIŞ GİBİ DEĞİL ADANMIŞ GİBİ ÇALIŞACAK"

Atanmış gibi değil, adanmış gibi çalışacağını söyleyen Vali yazıcı, "Devletimiz bizi Balıkesir Valiliği'ne atadı. Bunun benim için anlamı, 'Git ve adanmış gibi çalış' demektir. Balıkesir'de alınterimizi koyarak çalışacağız" dedi.

"PARALEL İLE MÜCADELE SÜRECEK"

Paralel devlet yapılanması başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla mücadelenin devam edeceğini belirten Yazıcı şunları söyledi:

"Paralel yapıyla zaten her alanda, her kademede mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele artarak devam edecek. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milleti ile birlikte ebediyen tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan toprağında varlığını devam ettireceği asla unutulmamalıdır. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Güvenlik Kuvvetlerimize ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum."

İKİNCİ VALİLİĞİ OLACAK

1969 yılında Düzce Gümüşova'da doğan Ersin Yazıcı, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1992 yılında kaymakam olarak meslek hayatına başladı. İngiltere'de staj yaptı. 1995-1997 yılları arasında Karamanlı (Burdur) ve 1997-1999 Ardanuç (Artvin) kaymakamlığı görevinde bulundu. 1999-2001'de Muş'ta, 2001-2003'de Nevşehir vali yardımcılığı yaptı. 2003-2005'de İçişleri Bakanlığı İdari Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcılığı, 2005-2007'de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı, 2007-2009 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, 2009-2014 yılları arasında da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2014 yılında Kocaeli Üniversitesinde "Yönetim Bilimleri" konulu yüksek lisansını tamamladı. 2014-2016 yılları arasında Rize Valiliği görevinde bulundu. 30 Mayıs 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Balıkesir Valiliği görevine atandı. Evli ve 4 çocuk babası olan Yazıcı, iyi derecede İngilizce biliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement