Balıklıova'da Yıkılan Evlerin Sahipleri CHP'li Belediye Başkanına Kına Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Balıklıova'da Yıkılan Evlerin Sahipleri CHP'li Belediye Başkanına Kına Gönderdi

Balıklıova\'da Yıkılan Evlerin Sahipleri CHP\'li Belediye Başkanına Kına Gönderdi

İZMİR'in Urla İlçesi'nde Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılan 74 evin sahibi, CHP'li yöneticilere kına gönderdi.

23.08.2016 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Urla İlçesi'nde Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılan 74 evin sahibi, CHP'li yöneticilere kına gönderdi. Evleri yıkılan sakinler, evlerinin mahkeme kararı olmadan yıkıldığını öne sürerek, "Urla Belediye Başkanı'nın kendine ait kaçak işyerinin yıkım kararı çıkalı altı yıl olmasına rağmen neden bu işyeri halen yıkılmamıştır? Partili ağabeylerine ve işadamlarına ait kaçak villalar neden yıkılmamıştır" dedi.

İzmir'in Urla İlçesi'nde, İl Özel İdaresi'nin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 ev, Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı gerekçesiyle 21 Ocak 2016'da yıkıldı. Yıkımın ardından seslerini duyurmaya çalışan Balıklıova Mahallesi sakinleri, bugün Konak'ta bir kafede toplanarak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda grup adına Yusuf Altun basın açıklamasını okudu. Urla Belediyesi tarafından 74 evin yıkıldığını belirten Altun, şöyle dedi:

"İçinde Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'a ait olduğu söylenen kaçak işyeri, yine tanınmış işadamlarına ve politikacılara ait villaların bulunduğu 8 bin dolayındaki yıkım kararı yıllardır tozlu raflarda bekletilirken, ortada mahkeme kararı dahi yokken 74 aileye ait evler yıkılmış ve çoluk çocuk, yaşlı hasta demeden herkes kış ortasında sokağa atılmıştır."

Sibel Uyar'ın bir günde en çok ev yıkma rekorunu elinde bulundurduğunu öne süren Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendine ait kaçak işyerinin yıkım kararı çıkalı 6 yıl olmasına rağmen neden bu işyeri halen yıkılmamıştır? Partili ağabeylerine ve işadamlarına ait kaçak villalar neden yıkılmamıştır? Kıyı Kanunu'nu gerekçe göstererek 74 evi yıkarken neden halk plajını işyerine dahil edip halktan denize girişte ücret alan malum işyerlerine göz yumuyorsunuz? Mahkemelerce yıkım kararı onanmış onlarca binaları yıkamama sebebiniz nedir? Tek bir villayı yıkmak için bile 'araç gereç ve yeterlik ekipmanım yok' diyen Urla'nın CHP'li belediye başkanı, 74 evi yıkacak kepçeler ve ekipmanları nerede saklıyordu? Yaptığımız tüm görüşmelerde 'Mahkeme sonuçlanana kadar evlerinize dokunmayacağım' derken, ortada daha mahkeme kararı olmadan evlerimizi yıkmanız neyin acelesiydi? Bize göre CHP'deki tüm namuslu yöneticiler de bu soruları sormalı ve gereğinin yapılmasının takipçisi olmalıdırlar. Aksi halde bu yöneticiler kamuoyundaki yapılan belediyelere yönelik eleştirilere cevap veremeyeceklerdir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine "Hukuksal süreç tamamlanana kadar evlerinize dokunulmayacak" dediğini belirten Altun, "Kılıçdaroğlu'nun sözü henüz kulaklarımızda çınlarken evlerimiz yıkıldı" dedi. Yıkımın ardından iki otobüsle Ankara'ya gittiklerini belirten Altun, Kılıçdaroğlu ile görüşemediklerini, kendileriyle ilgilenmek üzere görevlendirilen CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile görüştüklerini ifade etti. Hakverdi'nin kendileriyle ilgilenmediğini öne süren Altun, dönemin CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'den de yardım alamadıklarını söyledi.

"Kısacası aradan geçen 8 ay içinde biz şunu öğrendik ki; Ya, birilerinin dediği gibi İzmir'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun borusu ötmüyordu, ya da bize birkaç kez söz veren Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözleri pek umursamıyordu" diyen Altun, CHP'li yetkililere kına göndereceklerini açıkladı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, dönemin CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'ye göndermek üzere zarflara kına dolduran Yusuf Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da kınaları yakması için bir çift eldiven göndereceklerini belirtti.

Grup açıklaması ardından PTT Konak şubesi önüne geldi. "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" diye bağıran Yusuf Altun zarfları göndermek üzere şubeye girdi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıklıova'da Yıkılan Evlerin Sahipleri CHP'li Belediye Başkanına Kına Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Kıbrıs konusundaki müdahale çabalarını reddetti
    14:51 KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Kıbrıs konusundaki müdahale çabalarını reddetti

    KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara ilişkin yapılan açıklamada, AB'nin Kıbrıs konusuna müdahil olma çabasının reddedildiği ve Kıbrıs Türk halkını izolasyona maruz bırakan AB'nin müdahalesinin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

  • MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak
    14:49 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak

    Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) askeri öğrenci aday tercih işlemleri, 10 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. 3 Nisan 2024 tarihinde başlayan tercih işlemleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda duyuruldu. Tercih işlemleri https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden yapılacaktır.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı
    14:49 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden sorumlu Başkan danışmalığına atanan Erdem Sevgi, gazetecilik kariyerinin ardından bu göreve getirildi.

  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi
    14:47 Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi

    Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara tepki gösterdi. Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korurken, işbirliğinin seçici bir anlayışla sınırlanmasını reddettiğini belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesinin kabul görmeyeceği vurgulandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi
    14:47 Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam temsili vekaletini öğrencilere devretti. Lunapark ve Kent Lokantası çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Advertisement