Balıklıovalılar Eylem İçin Ankara'ya Gitti - Son Dakika
Güncel

Balıklıovalılar Eylem İçin Ankara'ya Gitti

İzmir'in Urla İlçesi'nde, İl Özel İdaresi'nin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 evin, Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılması üzerine Balıklıova Mahallesi sakinleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki evinin önünde çadır kurarak eylem yapmak amacıyla Ankara'ya hareket etti.

06.02.2016 00:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Urla İlçesi'nde, İl Özel İdaresi'nin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 evin, Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılması üzerine Balıklıova Mahallesi sakinleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki evinin önünde çadır kurarak eylem yapmak amacıyla Ankara'ya hareket etti.

İl Özel idareleri'nin kapatılmasından sonra İzmir Valiliği, eskiden köy olan Balıklıova Mahallesi'ndeki 74 evi, Urla Belediyesi'ne devretti. Belediye Encümeni 74 evin Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı ve inşaat ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle boşaltılarak yıkılmasına karar verdi. Barakaları yıkılan mahalle sakinleri seslerini duyurabilmek amacıyla Ankara'ya doğru yola çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evini önünde çadır kuracaklarını belirten ve mahalle sakinleri adına konuşan, Yusuf Altun, barakalarla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini, henüz bir karar olmamasına rağmen 74 evin CHP'li Urla Belediyesi tarafından yıkıldığını, 400'e yakın insanın sokağa atıldığını söyledi. Altun, "Peki bu söze noldu? Bırakın Danıştay'ın kararını daha İdari Mahkeme bile karar vermedi, ama bizlerin evi CHP'li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın emriyle yıkıldı. Nerede kaldı sizin sözünüz sayın Kılıçdaroğlu? Sizin sözünüz yıkım esnasında çatıdan düşen kiremitler gibi yerlerdeydi, sizin sözünüz yıkım esnasında yerdeki yıkıntılar gibi ayaklar altındaydı. Sayın Kılıçdaroğlu, söz insanın onurudur, şerefidir, namusudur. Biz Ankara'ya Sayın Kılıçdaroğlu'na sadece sözünü hatırlatmaya gitmeyeceğiz. Biz, kendi ilçe belediye başkanınız tarafınca ayaklar altına alınan sözünüzü tekrar ayağa kaldırmaya gideceğiz" dedi. Açıklamanın ardından mahalle sakinleri Ankara'ya hareket etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıklıovalılar Eylem İçin Ankara'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.

  • Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası
    17:16 Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç'e 2 maç ceza verdi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya para cezaları ve tribün kapatma cezaları da bulunuyor. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi ve para cezası aldı.

  • Düzce'de Anaokulu Öğrencileri Kütüphane Ziyareti Yaptı
    17:16 Düzce'de Anaokulu Öğrencileri Kütüphane Ziyareti Yaptı

    Düzce'de bulunan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, Kütüphaneler Haftası'nda anaokulu öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde kitapları inceleyerek keyifli vakit geçirdi. Düzce genelinde haftanın 7 günü hizmet veren kütüphaneler, ramazanda sahura kadar açık tutuluyor ve öğrencilere nezih bir ortamda ders çalışma imkanı sunuyor.

  • Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı
    17:15 Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı

    Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'i başkası zannettiğini öne sürüp bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüphelinin 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya'yı kısa sürede ayağa kaldıracak projelerini açıkladı
    17:15 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya'yı kısa sürede ayağa kaldıracak projelerini açıkladı

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, askeri hastanenin yanındaki alanda konut yapacaklarını ve kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde başlatacaklarını söyledi.

  • Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı
    17:13 Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı

    Kavacık Görele Camii'nde düzenlenen cenaze törenine ünlü isimler katıldı. Akın Petekkaya'nın cenaze namazı kılındıktan sonra Görele Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze alanında yaşanan bir olayda Saruhan Hünel, kalabalığın içindeki bir vatandaşa çarptı ve vatandaşın ayağı şişerek morardı. Hünel, kaza sonrası yaşanan gerginlik üzerine açıklama yaparak, hastaneye gitmeyi teklif ettiğini söyledi.

  • Edirne'de toprağa gömülü ceset bulundu
    17:13 Edirne'de toprağa gömülü ceset bulundu

    Edirne'de Hıdırağa köyünde yaşayan Hamit Kır'ın kayıp ihbarı üzerine yapılan soruşturma sonucunda, 12 gündür kayıp olan Kır'ın cesedi Küçükdöllük Göleti yakınında toprağa gömülü halde bulundu. Ceset, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili köyde bir çiftlikte çalışan şüpheli gözaltına alındı.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türkiye seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri
    17:13 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türkiye seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri

    BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri olduğunu belirterek, seçim süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Destici, Gölbaşı'ndaki partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, Gölbaşı'nın belediye başkan adayı Gökhan Koçak'ın önde olduğunu ileri sürdü. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın ruhunun devletin bekasını öncelikli tuttuğunu vurgulayan Destici, Türkiye'nin seçim güvenliğinin sağlandığını ve seçimlerin güvenli bir şekilde yapıldığını ifade etti.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesiyle en düşük maaşı 22 bin TL'ye çıkardı
    17:13 Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesiyle en düşük maaşı 22 bin TL'ye çıkardı

    Babadağ Belediye Başkanı ve İYİ Parti Başkan Adayı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesi toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Atlı, çalışma arkadaşlarının 'Toplu İş Sözleşmesi' ile en düşük maaşın 22 bin TL'ye çıkarıldığını açıkladı.


Advertisement