Balkan Göçmeni Piriştinalı İsmail Ağa Anıldı - Son Dakika
Yerel

Balkan Göçmeni Piriştinalı İsmail Ağa Anıldı

Balkan Göçmeni Piriştinalı İsmail Ağa Anıldı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Ödemiş Balkan Şenliği’nin ilk programında, Balkan Göçmeni Piriştinalı Jandarma Yüzbaşı İsmail Ağa mezarı başında anıldı.

15.04.2016 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Ödemiş Balkan Şenliği'nin ilk programında, Balkan Göçmeni Piriştinalı Jandarma Yüzbaşı İsmail Ağa mezarı başında anıldı.

Ödemiş ilçesinde bu yıl ilk kez Balkan Şenlikleri yapılmaya başlandı. 1906 yılında Ödemiş'te kolluk kuvvetleri komutanı olarak görev yaparken eşkıyalar tarafından şehit edilen Balkan Göçmeni Piriştinalı Jandarma Yüzbaşı İsmail Ağa, programlar kapsamında mezarı başında törenle anıldı. Anma töreninde katılımcılar, Ödemiş İlçe Müftülüğü'nden gelen görevli aracılığı ile dualarını yaptı.

Burada bir konuşma yapan AK Parti İzmir eski Milletvekili Rifat Sait, "Bugün Ödemiş'te hem duygu yüklü hem de gurur verici bir programın içerisindeyiz. Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü Yardımlaşma, Dayanışma Derneğimiz ve Ödemiş Belediyesi ortaklığında Ödemiş'te ilk kez balkan şenliği düzenleniyor. Düzenlenen program içerisinde ilk olarak Ödemiş'te şehit olan Balkan Göçmeni Piriştinalı Jandarma Yüzbaşı İsmail Ağa'yı mezarı başında andık. Daha önce şehidimiz bilinmiyordu. Ancak Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü Yardımlaşma, Dayanışma Derneğimizin araştırması sonucu Dombaklı Mezarlığı'nda bulunan mezarın üzerindeki Arapça yazının okunması ile anlaşıldı. Şehidimizin mezarı daha sonra Zungurlu Mezarlığındaki şehitlik bölümüne getirildi. Mezarı da yine derneğimiz tarafından yaptırılmış. Derneğimize ve başkanımız Tuncay Satılmış'a çok teşekkür ediyorum. O günden bugüne vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Programa, AK Parti eski İzmir Milletvekili Rifat Sait'in yanı sıra, Ödemiş Belediye Başkan Vekili İpek Yılmaz, Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü Yardımlaşma, Dayanışma Derneği Başkanı Tuncay Satılmış ve çok sayıda davetliler katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balkan Göçmeni Piriştinalı İsmail Ağa Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement