Balkan Ticaret Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Yerel

Balkan Ticaret Fuarı Kapılarını Açtı

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ işbirliğiyle düzenlenen "Balkan Ticaret Fuarı" açıldı.

13.05.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ işbirliğiyle düzenlenen "Balkan Ticaret Fuarı" açıldı.

Ekonomi Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) destekleriyle gerçekleştirilen fuar, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Sırbistan ve Yunanistan'dan 100'ün üzerinde belediye başkanı ve yetkiliyi, katılımcı 98 firmanın temsilcileriyle bir araya getirdi.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde, ilk kez organize edilen Balkan Ticaret Fuarı'na, daha çok inşaat sektöründe altyapı ve üstyapı alanında mal ve hizmet üreten firmaların katıldığını söyledi.

İkili iş görüşmelerinin de yapılacağı fuar ile Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki "Akıllı Belediyecilik Zirvesi"nin eş zamanlı gerçekleştirildiğini anlatan ifade eden Ersözlü, fuarda yurt içinden de belediyelerin temsil edildiğini anlattı.

"Balkanları bir araya getirme misyonu"

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur da Balkan ülkelerinde ekonomi zirveleri düzenlediklerini belirterek, Türkiye'nin bu bölgeye ihracatını artırmak ve ticari ilişkilerini geliştirmek için Balkan Ticaret Fuarı'nı düzenlediklerini kaydetti.

"Bizim için Kayseri, Samsun, Adana, Erzurum ne kadar önemliyse, dost ülkelerdeki kardeşlerimizin yaşadığı Selanik, Sofya, Zagreb, Saraybosna, Yanya, İşkodra da o kadar kıymetli" ifadesini kullanan Onur, aynı coğrafyanın insanı olduklarını dile getirdi.

Onur, fuarların potansiyel alıcı ve satıcıları bir araya getiren çok önemli organizasyonlar olduğunu kaydederek, "Biz de tüm BALKANTÜRKSİAD olarak Balkanlar'ı bir araya getirme misyonunu üstlendik. Fuarımızın ilk senesi olmasına rağmen iki holü doldurduk ve önümüzdeki seneden, bundan sonraki senelerden çok daha ümitliyiz" diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da Türkiye'nin 157 milyar dolarlık ihracatının içinde Balkanlar'ın payının 10 milyar doları ancak bulduğunu, bunun arzu ettikleri seviyenin altında olduğunu belirtti.

Burkay, 2023 hedefleri doğrultusunda, Balkan coğrafyasına olan dış satım hedefinin 50 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Bir süre önce Bursa'da İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı'nı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Burkay, "Gayrimenkul bölümünün ilk kez konulduğu bu fuarda gerçekten şirketlerimiz büyük değerler ürettiler, bu değerlerle buluşturdular. Fuar sonrası şirketlerimizle yaptığımız anket çalışmasını kamuoyuyla da paylaşacağız. Şirketlerimiz çok ciddi iş bağlantıları gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Körfez ülkelerinin tamamından ciddi alım heyetleri getirdiklerini anlatan Burkay, dünyada fuarcılık ve kongrede merkez olan Frankfurt ve Milano'nun her sene milyonlarca ziyaretçiyi kendi ülkesinde topladığını anımsattı.

İbrahim Burkay, "Bizim hedefimiz de inşallah Bursa'da ulusal ve uluslararası çok büyük fuar organizasyonlarına öncülük ederek, Bursamızın sadece sanayide Ar-Ge'de, inovasyonda, ekonomide değil, fuarcılıkta da kongrede de Türkiye'nin merkezi olan bir kent olmasını sağlamak" değerlendirmesinde bulundu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı törende, kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balkan Ticaret Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement