Balkanlar'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi - - Son Dakika
Güncel

Balkanlar'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi -

Balkanlar\'da İsrail\'in Gazze saldırıları protesto edildi -

Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Makedonya'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

26.07.2014 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Makedonya'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Bosna Hersek'teki çeşitli sivil toplum örgütlerinin organizasyonuyla ülkenin Tuzla kentinde düzenlenen protestoya, çok sayıda vatandaş katıldı. Gruptakiler, "İsrail'in savaş suçları durdurulsun", "Özgür Gazze, özgür Filistin", "İsrail terörizmine son" şeklinde İngilizce ve Boşnakça pankartlar açtı. İsrail aleyhine slogan atan gruptakiler, daha sonra yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Zenitsa kentinde ise Filistin diyasporası ile Bosna Hersek Dayanışma Derneği'nin organizasyonuyla Filistin'e destek protestosu düzenlendi. Kent merkezindeki Aliya İzzetbegoviç Meydanı'nda düzenlenen protestoya binlerce Zenitsalı katılırken, Gazze halkına barış ve destek mesajları gönderildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla, başkent Saraybosna'da "Kudüs Günü" nedeniyle konferans düzenlendi. Bosna Hersek'in ilk devlet başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç tarafından kurulan 'Mladi Muslimani' (Genç Müslümanlar) Derneği tarafından Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi'nde düzenlenen konferansta, Genç Müslümanlar Derneği Başkanı Edhem Bakşiç ile Filistin'in Saraybosna Büyükelçisi Halid el-Atraş konuşma yaptı.

Bakşiç, Gazze'de akıtılan kanın acilen durdurulması ve Filistin işgalinin sona ermesi gerektiğini söyledi.

- Belgrad'da Sırpça, Arapça ve İngilizce olarak İsrail aleyhine pankartlar

Srebrenitsa soykırımını anma törenlerine katılmalarıyla bilinen Sırbistan'daki Siyah Giyen Kadınlar Derneği de başkent Belgrad'daki Cumhuriyet Meydanı'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Makedonya, Hırvatistan ve Karadağ'dan aktivistlerin de katıldığı protestoda ilk olarak Gazze kurbanları için saygı duruşunda bulundu ardından "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları dursun" yazılı pankart Sırpça, İnglizce ve Arapça olarak açıldı.

Makedonya'daki sivil toplum teşkilatlarının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı oluşturduğu "Gazze İçin Barış Yürüyüşü - 21. yüzyılın soykırımı" adlı platform üyeleri, başkent Üsküp'te yürüdü. Üsküp'teki Yahudi Soykırım Müzesi'ne doğru yürümek isteyen protestocular polis tarafından engellendi. Çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu kalabalık, protesto sırasında Gazze'ye destek dövizleri açtı.

-Rojaye'de Gazzeli kurbanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Karadağ'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin Rojaye kentinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Boşnak Kültür Derneği'nin organizasyonuyla kent merkezinde ana meydanda düzenlenen protestoya, aralarında Karadağ İslam Birliği (Diyanet İşleri) temsilcilerinin bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Protestoya katılanlar, "Özgür Filistin", "Dünya, senin vicdanın var mı", "Gazze Sancak seninle" şeklinde pankarta açarken, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Ayrıca Rojaye'deki bütün camilerde cuma namazının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı da kılındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkanlar'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement