Balkanlar'da Kar ve Soğuk Hava Hayatı Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

Balkanlar'da Kar ve Soğuk Hava Hayatı Etkiliyor

Balkanlar genelindeki kar yağışı, fırtına ve soğuk hava birçok yerde hayatı olumsuz etkiliyor.

06.03.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkanlar genelindeki kar yağışı, fırtına ve soğuk hava birçok yerde hayatı olumsuz etkiliyor.

Bosna Hersek'te iki gün önce başlayan kar yağışı, bugün de etkisini sürdürdü. Ülkenin orta kısmında bulunan Jepçe şehri yakınlarında meydana gelen heyelanda ağaçlar anayola düşerek trafik kazasına yol açtı. Kazada bir kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, yoğun kar yağışı nedeniyle nehirlerdeki su seviyesinin artmasıyla taşkın ve heyelan görülmesinden endişe ediyor.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Çeliç kasabasında iki yerdeki heyelandan dolayı çok sayıda kişi evlerinden tahliye edildi. Aynı bölgedeki Gradaçats şehrinde de beş yerde heyelan meydana geldi.

Meteorolog Bakir Krayinoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının pazar gününe kadar devam edeceğini ve mart ayının ortasından itibaren hava sıcaklığının artacağını söyledi.

Kar kalınlığı başkent Saraybosna'da 39, Han Piyesak'ta 94, Nevesinye'de 40, Srebrenitsa'da ise 37 santimetreyken, Saraybosna yakınlarındaki Byelaşnitsa Dağı'nda da 320 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığı, kar yağışının etkili olduğu kuzey, doğu ve orta kesimlerde sıfırın altına düştü.

Hırvatistan -

Hırvatistan'ın genelinde de soğuk hava etkili olurken, ülkenin kıyı bölgelerinde güçlü fırtına görülüyor. Çok sayıda ağaç ile elektrik direğini kökünden söken ve araçları deviren fırtınada 10 kişi yaralandı. Kıyı kentlerinde fırtına maddi hasara da yol açtı.

Dalmaçya kıyısında bazı şehirlerde elektrik kesintisi meydana geldi. Vapur ve gemi seferlerinin durdurulması nedeniyle bu bölgede bulunan adaların kara ile bağlantısı kesildi. Şiddetli rüzgardan dolayı Split yakınlarında bir kamyon devrildi, iki gemi karaya oturdu.

Kötü hava koşulları başkent Zagreb'i etkilemedi. Zagreb'de güneşli hava etkili oldu.

Karadağ -

Karadağ'da da soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışından dolayı çok sayıda yol kapandı. Ülkenin kuzeyindeki bazı belediyelerde elektrikler uzun süre kesildi.

Kar kalınlığı Kolaşin şehrinde 80, Plav'da 65, Andriyevici'nde 55 ve Biyelo Polye de 40 santimetreye ulaştı. Karadağ Meteoroloji Merkezi yetkilileri, kar yağışının bugün duracağını, hava sıcaklığının da artacağını belirtti.

Makedonya -

Kar yağışı dün gece Makedonya'nın da büyük bölümünde etkili oldu. Hidrometeoroloji İdaresi'nden gelen bilgilere göre, Mavrovo'da kar kalınlığı 88 santimi geçerken Pojarane'de 50, Kruşevo'da 19, Kalkandelen'de 11 santimetreye ulaştı.

Yağışları hafta sonu devam etmesi, hava sıcaklığının sıfırın altında 8 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Kosova -

Kosova'nın başkenti Priştine'de de bu sabah görülen yağışla kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığı sıfırın altında 3'e kadar gerilerken, Kosova Meteoroloji Merkezi, hava sıcaklığının bugün 6 dereceye kadar yükseleceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkanlar'da Kar ve Soğuk Hava Hayatı Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada
    18:31 Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada

    Hatay'da polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anıysa kameraya yansıdı. Hatay'da göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.


Advertisement