Balkanlar'da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor - Son Dakika
Güncel

Balkanlar'da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor

Dondurucu soğuklar Bosna Hersek'te şu ana kadar toplam üç can aldı Makedonya'da kar yağışından en çok etkilenen Mavrovo ve Rostuşe belediyelerine bağlı yaklaşık 20 köy elektriksiz kaldı.

03.01.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'te geçen hafta başlayan kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuklar şu ana kadar toplam 3 can aldı.

Bosna Hersek'te bugün ölçülen en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 olarak tespit edilirken, başkent Saraybosna'da hava sıcaklığı sıfırın altında 3 derece olarak belirlendi. Meteoroloji yetkilleri, soğuk havanın önümüzdeki haftadan itibaren etkisini kaybedeceğini ifade etti.

Son yılların en şiddetli soğuğunun yaşandığı ülkede, Yablanitsa kentinde 53 yaşındaki M.K'nin cesedi bulundu. Bir ahırda bulunan M.K'nin donarak öldüğü belirlendi. Tuzla kenti yakınlarında da cesedi bulunan P. L'nin (59), soğuktan donarak öldüğü tespit edildi.

Bu arada, önceki gün Zenitsa kentinde 44 yaşındaki evsiz N.E.'nin cesedi vatandaşlar tarafından sokakta bulunmuş, doktorların yaptıkları incelemede N.E'nin donarak öldüğü belirlenmişti.

- Makedonya'da 20 köy elektriksiz kaldı

Makedonya'da da kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuklar günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülke genelinde buzlanan yolların temizlenmemesi ve yoğun yağışın ardından meydana gelen elektrik sıkıntısı vatandaşların hayatını zorlaştırıyor.

Makedonya'da kar yağışından en çok etkilenen Mavrovo ve Rostuşe belediyelerine bağlı yaklaşık 20 köy elektriksiz kaldı.

Makedonya Hidrometeoroloji Merkezi, pazar günü ülke çapında kar yağışının beklendiğini ve yine en çok etkilenecek olan bölgenin ülkenin kuzeybatısı olduğunu açıkladı. Merkezden yapılan açıklamaya göre, soğuk hava çarşamba gününe kadar etkisini sürdürecek.

Son yılların en şiddetli soğuğunun yaşandığı ülkede, özellikle sokakta kalan evsizler daha da zor durumda kaldı. Kızılhaç, kış mevsiminde Makedonya sokaklarında yaşayan evsizlere yardım eli uzatarak, günde ortalama 7 evsiz kişiyi ağırlama ve doyurma faaliyetleri başlattı.

Kızılhaç Evsizler Kabul Merkezi Koordinatörü Marina Mateska, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta başından itibaren günde ortalama 7 evsizi ağırladıklarını söyledi. Akşam saat 20: 00'den sabah saat 08: 00'e kadar evsizlere yatacak yer, bir öğün yemek ve çay ikram edildiğini belirten Mateska, vatandaşların ihbar hatlarından evsizler hakkında bilgi verebileceğini ifade etti.

Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan

Sırbistan'da bu sabah yapılan ölçümlerde, başkent Belgrad'da hava sıcaklığı beş derece, en düşük hava sıcaklığı ise Kopaonik kentinde sıfırın altında 1 derece olarak tespit edildi.

Ülke genelinde hava sıcaklığının yükselmesinden dolayı araç trafiği düzelmeye başlarken, hava trafiğinde de artık gecikmeler yaşanmıyor.

Önümüdeki hafta Sırbistan'da tekrar bir kaç gün boyunca dondurucu soğukların etkili olması, ardından da tekrar hava sıcaklığının yükselmesi bekleniyor.

Karadağ Meteoroloji Merkezi'nin resmi sitesindeki bilgilere göre, ülkenin kuzey kesimlerinde bulutlu ve yağışlı hava durumu etkili olacak. Ülkede hava sıcaklığı sıfır ile 14 derece arasında değişecek.

Hırvatistan'da da geçen hafta etkili olan kar yağışı yerini yağmurlu havaya bıraktı. Hırvatistan Meteoroloji Merkezi'nin verilerine göre, ülkenin doğusundaki Slavonya bölgesinde yağmurlu, Adriyatik kıyılarında ise açık hava hakim olacak.

Hırvatistan'da hava sıcaklığının 2 ile 15 derece arasında değişeceği tespit edildi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkanlar'da Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement