BALKANTÜRKSİAD'dan Dünya Havacı Kadınlar Haftası Etkinliği - Son Dakika
Güncel

BALKANTÜRKSİAD'dan Dünya Havacı Kadınlar Haftası Etkinliği

BALKANTÜRKSİAD Türk kadınının sivil havacılık sektöründe de çok önemli işler yapabileceğini göstermek amacıyla örnek bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

17.03.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Proje kapsamında BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Sözeri ve Rabia Kuru Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nden bir grup öğrenciyle Yenişehir Havalimanına çıkarma yaptı. Öğrenciler, öğretmenleri, THK yöneticileri, model uçak tutkunları ve Yenişehir Havalimanı personelinin gözetiminde kendi elleriyle yaptıkları model uçakları pistte uçurmanın keyfini yaşadı. İçlerinde birçoğu hayatlarında ilk kez gerçek bir uçağa binme şansı elde ederken, Yenişehir Hava Trafik Kontrol kulesinden de bir uçağın kalkış anına şahitlik ettiler.

SÖZERİ: BALKANTÜRKSİAD SİZİN YANINIZDA OLACAK

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Sözeri, havacılığın sadece uçmak olmadığını dile getirdi. Havacılık sektöründe birçok alanda iş olanaklarının olduğunu söyleyen Sözeri, "Bir gün olur da üniversitelerin havacılıkla ilgili bölümlerine girerseniz BALKANTÜRKSİAD ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı maddi ve manevi tüm imkanlarıyla sizlerin yanında olacaktır. Sizlere söz veriyorum.Yalnız THY olarak önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 4 bin pilota daha ihtiyacımız var.Kapasite arttıkça havacılığın her dalında eğitimli gençlere iş alanları açılacaktır dedi. Sözeri, ayrıca Dünya Havacı Kadınlar Haftası nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk ve onun manevi kızı Dünyanın ilk kadın savaş uçağı pilotu Sabiha Gökçen'i andı.

KURU: BALKANTÜRKSİAD ÖNCÜLÜĞÜNDE BURSA'DA İLK KEZ KUTLANDI

Dünya Havacı Kadınlar Haftası'nın her yaştan kadına havacılık imkânları hakkında farkındalık uyandırmak, meslek seçimine ilgi duyulmasına katkı sunmak ve havacılık sektöründe başarılı kadınları onurlandırmak için tasarlandığını belirten BALKANTÜRKSİA Yönetim Kurulu Üyesi Rabia Kuru da, şöyle konuştu: "Sizler de geleceğin havacı kadınları olarak iş hayatına atılabilirsiniz. Biz yarınlarınızı şekillendirmenizde ve kariyer seçimlerinizde her zaman yanınızda olacağız. BALKANTÜRKSİAD öncülüğünde Bursa'da ilk defa kutlanan bu etkinliğe katkısı olan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığımız olumlu enerji ve heyecanla önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı bir organizasyon gerçekleştireceğiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BALKANTÜRKSİAD'dan Dünya Havacı Kadınlar Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement