Balkız, Üzümün Başkentinden Seslendi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Balkız, Üzümün Başkentinden Seslendi Açıklaması

Balkız, Üzümün Başkentinden Seslendi Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Adayı Av. Zeynel Balkız üzümün başkentinden seslendi.

25.05.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Adayı Av. Zeynel Balkız üzümün başkentinden seslendi. Alaşehir'in Killik Mahallesinde coşkulu bir kalabalığa hitap eden Balkız, üzümün makus talihinin yıllardır yenilmediğini belirterek, "Biz, üzümün makus talihini yenmek için aday olduk. Bunun için gerekli bütün mücadeleyi vereceğiz." dedi.

MHP Manisa Milletvekili adayı Av. Zeynel Balkız doğduğu yer olan Alaşehir'in Killik Mahallesinde halka hitap etti. Coşkulu bir kalabalığa hitap eden Balkız, "Bizim aramızdaki bağ eşit mesafede uzaklık değil, eşit mesafede yakınlıktır. Biz sizlerin yanına bariyersiz, barikatsız, alnımız ak, korumasız olarak geleceğiz." diye konuştu.

NEDEN ADAY OLDUM?

Muhteşem bir kalabalığa hitap ettiği için çok mutlu olduğunu ve güzel bir şekilde de Killik'ten ayrılacağını kaydeden Balkız, "Çok değerli ilçe başkanım, teşkilatımız ve çok sevgili hemşehrilerim, akrabalarım, köylülerim, okul arkadaşlarım. Sevgili Killikliler hepinize bu coşkulu karşılamanızdan dolayı en içten dileklerimle sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Daha önemlisi Milliyetçi Hareket Partisi'nin çiftçimiz köylümüz için vermesi gereken verdiği mesajları sizlerle paylaşmak istiyorum. Sevgili hemşehrilerim benim burada yapacağım değerlendirmeler ve konuşmalar asla bir siyasi muhalefet bir siyasi çekişme şeklinde yorumlanmamalı. Ben daha önce de aranızda bu tür sohbetleri yaptım ve şu anda da tekrar ediyorum bir Killikli olarak komşu olarak akraba olarak ve dost olarak, bugün gurur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisinin adayıyım. Bugün için bu ülkenin bütün bölünmez bütünlüğünün ülkemizin Türk milliyetçiliği ve Türk milleti olarak geleceğe intikalinin sigortası olan bir partidir bununla gurur duyuyorum. Seçildiğimiz vereceğimiz hizmetler bakımından hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeden, bütün hemşehrilerimin, akrabalarımın, dostlarımın Alaşehirlilerin tümünün hizmetinde olacağım." dedi.

AYRIM YAPMADAN HİZMET VERECEĞİZ

Killik'teki bin 700 oyun tamamına talip olduğunu kaydeden Balkız şunları söyledi:

"Asla geçmişte şu partiye oy verdim, bu partiye oy verdim gibi bir çekingenlik ve çekilmenin içerisinde bulunmayarak aramızdaki bütün sınırları, bütün köprüleri atarak, bir dost, bir komşu, telefon ettiğinizde en kısa sürede ulaşacağınız bir merci, muhatap olarak beni görmenizi ve değerlendirmenizi istiyorum. Ona göre de tercihlerinizi kullanmanızı bekliyorum. Buda herhalde bugünkü coşkulu karşılamanın bir sonucu olacaktır. Her türlü siyasi partiye üye olmuş, oy vermiş bütün hemşehrilerimi, bütün Killiklileri, Sarıgöl'den Alaşehir'den diğer şehirlerimizden buraya gelen onları da aranızda görüyorum bütün dostlarımı aynı sıcaklık içerisinde karşılamak istiyorum ve yeni bir ölçü koymak istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Zeynel Balkız'ın herkese uzaklığı burada bu hemşehrilik ruhu içerisinde eşit mesafede uzaklık değildir. Bu cümleyi değiştiriyorum eşit mesafede yakınlıktır bizim aramızdaki bağ. Hemşehrilerimin tümünü eşit yakınlıkta insanlar olarak kabul ediyorum. O bakımdan seçim bittiğinde 7 Haziran akşamında saat 18.00 itibariyle aldığımız netice birinci parti olacaktır. Adayımız var birinci parti ama bin 700 küsur oyun tamamına talibim tamamını. Dolayısıyla ben nasıl sizlere hiçbir ayrım yapmadan bu hizmete davet ediyorsam, siz değerli hemşerilerimden de bu seçimde parti ayrımı gözetmeksizin bin 700 küsür oyun tamamını Milliyetçi Hareket Partisi oyları içerisinde ve adayınız Zeynel Balkız'ın desteği olarak sizlerden bekliyorum. Sizlerde bu yakınlığa karşı bu desteği vermeye taahhüt ediyor musunuz?"

NEDEN ÜZÜMDEN PARA KAZANAMIYORUZ?

"Sevgili hemşehrilerim bizler üzümcü aileleriz." diyerek konuşmasına devam eden Balkız, "Bu köy üzümcü, ama üzümün makus talihi yıllardır maalesef yenilemedi ve çözülemedi. Neden üretimimiz sürekli düşüyor masraflarımız sürekli artıyor. Üretim arttıkça piyasası düşüyor bir kısır döngü içerisinde para kazanamıyoruz. İşte burada artık çiftçimize ve köylümüze yeni bir yaklaşım gerektiği inancındayım ve iki kelimelik bir cümle kuruyorum size üzüm diyoruz demi. Üzüm Üzümü İki gözüm diyerek bütün dikkatimizi üzümün üzerinde sarf ederek üzümün makus talihini yenmek için gerekli olan mücadeleyi vereceğiz. İşte neden tekrar aday oldun derseniz birinci etken bu. Bir etken daha var ama bu ülkenin bu beldenin bu ülkenin Sarıgöl ve Alaşehir in makus talihini yenmek için üzümü havaya kaldırmak için aday oldum. Sizin de üzüm üreticileri olarak bu desteği vereceğinize gönülden inanıyorum sevgili hemşehrilerim." dedi.

"ARAMIZDA BARİYERLER YOK. BİZİM ALNIMIZ AK SİZLERE DE GÜVENİYORUZ"

Üzümde yaşanan afet olayından da bahseden Balkız konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şimdi hep beraber bir afet yaşadık. Bu afetten sonrada gelenler oldu gidenler oldu. Siyasi parti ismi kullanmamaya dikkat ediyorum, çünkü ayrım yapmamaya çalışıyorum. Sözlerim geneldir. Buraya bakanlar da geldi. Ama ben şimdi sizin etrafınıza bakıyorum, nerede jandarmalar, nerde tel örgüler veya bariyerler, barikatlar. Sevgili hemşehrilerim kimi kimden koruyorsunuz, kimden korkuyorsunuz. Üzüme vurulan üzümün don zararından dolayı, bu ülke, bu belde bu şehir mahvolmuşsa, sizde bir çare üretmeye geliyor iseniz sözleriniz dikkatle dinleniyorsa, acaba ne diyecek diye merak uyandırıyorsa, o zaman herkes sizi dikkatle dinleyecek ve bir taşkınlık yapmayacak, sizi daha da koruyacaktır. Kimi kimden koruyorsunuz ama bunlara çare bulamıyorsanız bulamayacaksınız. O zaman cam fanus içerisinde, o zaman bariyerler içerisinde, o zaman saraylar içerisinde ve koruma duvarları içerisinde yaşamak mecburiyetindeyiz. Sevgili hemşehrilerim bizim anlayışımızda böyle bir şey yoktur. Biz bakan olsak da başbakan olsak da bu ülkenin sokaklarında alnı açık korunmasız olarak tek başına gezeceğiz. Dükkanları tek başımıza dolaşacağız. Köylere, kasabalara korumasız tek başına gideceğiz çünkü alnımız açık ve sizlere güveniyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balkız, Üzümün Başkentinden Seslendi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement