Balkondan Düşerek Yaralanan Hemşire İçin Eylem - Son Dakika
Güncel

Balkondan Düşerek Yaralanan Hemşire İçin Eylem

Bayrampaşa'da, tartıştığı eşinin üzerine yürümesi sonucu üçüncü kattaki evlerinin balkonundan düşerek ağır yaralanan hemşire Hatice Çelik'in uğradığı şiddet protesto edildi.

18.04.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa'da, tartıştığı eşinin üzerine yürümesi sonucu üçüncü kattaki evlerinin balkonundan düşerek ağır yaralanan hemşire Hatice Çelik'in uğradığı şiddet protesto edildi.

Bayrampaşa'da, 11 Nisan'da, hemşire Hatice Çelik (35), eşi Mehmet Çelik'le (37) tartıştıktan sonra üçüncü kattaki evlerinin balkonundan apartmanın bahçesine düşerek ağır yaralandı. Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesi'nde yoğun bakım servisine kaldırılan hemşire Çelik'in, kafatasında çatlak, boyun kemiğinde ve kollarında kırıklar tespit edildi. Gözaltına alınan Mehmet Çelik ise tutuklandı.

İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İstanbul Şubesi'nin de yer aldığı çeşitli sivil toplum örgütleri, hemşire Hatice Çelik'in yoğun bakım servisinde hemşire olarak görev yaptığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

"Kadına şiddete hayır" yazan pankartın önünde grup adına açıklamayı okuyan Çelik'in meslektaşı Fadime Kavak, arkadaşlarının durumuna çok üzüldüklerini ve bunu şiddetle kınadıklarını belirtti.

Kavak, şunları kaydetti:

"Bu ülkede kadınlar boşanmak istediği için, çalışmak istediği için, daha fazla şiddet görmemek için, kendi hayatına dair kararları kendi almak istediği için öldürüldü. Bu ülkede kadınlar, sırf kadın oldukları için çalışma alanlarında daha fazla şiddete uğruyor, daha fazla ayrımcılığa maruz kalıyor, daha ağır koşullarda çalışmaya mahkum ediliyor. Dün bir hemşire arkadaşımızın 3. kattan atılmasına seyirci kalanlar, yarın bir diğerimiz sokakta, hastane koridorlarında, okulda, evden aynı eril şiddetin hedefi haline geldiğimizde de seyirci kalacaklar."

Çelik'in uğradığı şiddeti protesto eden grup üyeleri açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkondan Düşerek Yaralanan Hemşire İçin Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement