Ballı Kiraya Soruşturma Başlatıldı - Son Dakika
Ekonomi

Ballı Kiraya Soruşturma Başlatıldı

Ballı Kiraya Soruşturma Başlatıldı

Twin Towers binasını 10 yıllığına 36 milyon TL'ye kiralayan Sağlık Bakanlığı yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı.

24.02.2015 10:12  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentin Çayyolu-Yaşamkent semtinde bulunan Twin Towers binasının 36 milyon TL karşılığında 10 yıllığına kiralanmasına ilişkin Sağlık Bakanlığı yetkilileri hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık, eski Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl, eski Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır, Yenimahalle Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Meltem Şimşek ve Hastane Müdürü Enver Verep'i şüpheli olarak ifadeye çağırdı.

BİNA SAHİPLERİ İHTAR ÇEKTİ

Binanın sahipleri de, kira sözleşmesini iptal eden Sağlık Bakanlığı'na ihtarname çekerek taşınmazlar üzerinde yaptıkları klima düzeneği ile yemekhane ekipmanlarının sökülmesi, aksi halde kendilerinin sökeceği uyarısında bulundu. Sağlık Bakanlığı, bu teçhizat ve teknik ekipmanların zarar görmeden sökülmesi için "hizmet alımı" yapılması gerektiğini bildirdi. Bu durum da devletin nasıl zarara uğratıldığının son örneği oldu.

HASTANE VE OTEL

Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ; Yemen, Sudan, Pakistan, Filistin, Ürdün, Libya gibi ülkelerden gelen yabancılara özel Ankara'da "Klinik Konukevi" projesi başlattı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yetersiz kalmasını gerekçe de gösteren bakanlık, hastane yapmak için uygun bina arayışına girdi.

BİNA SAHİBİ KİRAYA VERMEK İÇİN BAŞVURDU

Gazetelere verilen ilan sonucunda kendisine yapılan başvuruları değerlendiren Sağlık Bakanlığı, tüm karşı çıkmalara karşın Yaşamkent semtinde bulunan Twin Towers binasının sahipleri ile 9 Ağustos 2012 tarihinde sözleşme imzaladı. Bakanlık, içinde 182 daireyi barındıran 17 katlık iki kuleden oluşan binanın giriş katlarını hastanede, dairelerini ise gelen yabancıların konaklaması için otel yapmayı düşündü.

HASTANE İÇİN UYGUN DEĞİLMİŞ

Bakanlık, kira sözleşmesini imzalarken mülk sabine de binada bazı yatırımlar yaptırdı. 26.140.00 metre karelik binayı devralan Sağlık Bakanlığı, binlerce TL harcayarak taşınmaza ısıtma-soğutma ve havalandırma sistemleri kurdu. Fakat sonradan binanın hastane kurmak için uygun olmadığı anlaşıldı.

BOŞ DURAN BİNAYA KİRA ÖDENDİ

Boş durumda olan ve kira ödenen binanın atıl durmaması için bakanlık, çareyi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun bazı birimlerini buraya taşımakta buldu. Bir yıl boyunca kira ödendi. 2013 başında bakanlık koltuğuna oturan Mehmet Müezzinoğlu, Akdağ dönemindeki tüm projeleri iptal etti. Bu kapsamda, söz konusu kira sözleşmesi de tek taraflı feshedildi. Bina sahipleri, uğradıkları zararın giderilmesi için dava açtı.

BAKANLIĞI İCRAYA VERDİLER

Bakanlık, icraya verildi. Davalar ise sürüyor. Bina sahipleri, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na ihtarname çekti ve "ihtilaf konusu taşınmazdaki klima düzeneği ve yemekhane ekipmanlarının 7 gün içerisinde taşınmaza zarar vermeyecek şekilde iade alınması, aksi halde kendilerinin söküp iade edeceği" uyarısında bulundu. Bu ihtarname, Sağlık Bakanlığı'nı karıştırdı.

CİHAZLAR DERT OLDU

Bakanlık kiralanan binanın haklarını elinde bulunduran Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin teknik servisi, söz konusu cihazların kendileri tarafından sökülmesinin teknik olarak mümkün olmadığını bildirdi, bunu cihazları takanların sökmesini istedi.

SÖKMEK İÇİN BİLE İHALE YAPACAKLAR

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, bu görüş uyarınca Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bir yazı gönderdi. Binanın eski haline getirilmesi talebinin sözleşmeye aykırı olduğunu öne süren Kapıcıoğlu, hastane teknik ekibinin söküm işlemini yapamayacağını bildirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, söz konusu kiralama işinde kamunun zarara uğratıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

KİRAYA SERVET ÖDENMİŞ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtladı. Bakan, kiralanan binaların kira bedellerinin bahse konu taşınmazları satın alabilecek ölçüde yüksek olduğu, bazı kesimlere özel olarak çıkar sağlandığı ve böylece devletin kasten zarara uğratıldığı iddiaları gerçeği yansıtmadığını öne sürerken "Yeni hizmet binamız tamamlandığında Bakanlık ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlan için herhangi bir kiralık binaya ihtiyaç kalmayacaktır" dedi.

ÖDENEN KİRA DUDAK UÇUKLATTI

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın 3 yılda bina kiralarına 27 milyon 257 bin 296 TL ödendiğini de açıkladı. (Kaynak:Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ballı Kiraya Soruşturma Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement