Baloğlu, Rektör Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Baloğlu, Rektör Adaylığını Açıkladı

Baloğlu, Rektör Adaylığını Açıkladı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne rektör adayı olduğunu açıkladı.

26.09.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne rektör adayı olduğunu açıkladı.

Pirhan'da düzenlenen basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Baloğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin kuruluşundan itibaren yaklaşık olarak 20 yıl görev yaptığını söyledi. İlk ve ortaokulu Ankara, lise ve üniversiteyi İstanbul'da, yüksek lisans ve doktorasını ise Amerika'da yaptığını ifade eden Baloğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin kuruluşundan birkaç ay sonra sınavı kazanarak Tokat GOÜ'de araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığını söyledi. 2013 yılında GOÜ'de dekanlık görevinden Ankara MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne atanarak burada 2014 yılı mart ayına kadar görev yaptığını ifade eden Baloğlu, halen Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde görevine devam ettiğini kaydetti. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin sorunlarını ve yapılması gereken çalışmaları geçmiş tecrübesine dayanarak iyi bildiğini ifade eden Baloğlu, projelerinin ilk sırasında üniversiteden çeşitli nedenlerle ayrılanların araştırılmasının yer alacağını ifade ederek, "Burası çok kan kaybedecek bir durumda değil. Büyük bir şehirde çok oturmuş bir üniversite olsa 'giden gider kalan sağlar bizimdir' olabilir. Ama biz daha hala gelişmekte olan bir üniversite bile değiliz. Üniversite olma süreci bende 100-200 yıllık bir şey. Senin yetiştirdiğin öğrenci oradan emekli olacak, o duvarlar üçüncü nesli görünce üniversite olmuşsun demektir. Bu bağlamda bu kategoriye giren çokta üniversite yok. Ben Hacettepe'ye geçtim, çok eski sanıyordum. 1960'lı yıllarda kurulmuş. Benim bahsettiğim bizim tarihimize göre bu çok yeni" diye konuştu.

Baloğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in adayı olup olmadığı yönündeki sorulara ise şöyle cevap verdi: "Ben bu yönetimde dekan oldum ama yönetim kurulları yayınlansa idi görse idiniz. Bazı şeyler söylenemez, başka biri de baksa bu adam muhalif mi diyecek. Ben bildiğim şeyi söyleyen bir yapım var. Dolayısı ile ben ismime öyle bir şey koydurmam. Hocanın da öyle bir yapısı yok. Bana öyle bir şey teklif etmez. Ben daha 40 yaşındayım Allah ömür verirse daha çalışacağım. Böyle bir şeyi Tokat'ın rektörlüğü için yapılacak bir şey mi bu?" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baloğlu, Rektör Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement