Balpınar Köyü 10 Gün Sonra Suya Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Balpınar Köyü 10 Gün Sonra Suya Kavuştu

Balpınar Köyü 10 Gün Sonra Suya Kavuştu

Bingöl merkez Balpınar Köyü'nde meydana gelen arızadan dolayı sular kesildi. 10 gün susuz kalan köy, yapılan çalışma ile tekrardan suya kavuştu.

30.01.2016 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl merkez Balpınar (Metan) Köyü'nden şehir merkezine gelen isale hattında heyelan oluşması sonucu, 21 Ocak 2016 Cuma gününden itibaren yaşanan su sıkıntısı, belediye ekiplerinin yaptığı yoğun çalışmalar sonucu giderilerek, şehre tekrar su verildi.

Olumsuz hava koşullarından dolayı müdahalenin geciktiği ifade edilen açıklamada, bölgede kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu, çalışmaların da güçlükle yürütüldüğü vurgulandı.

8 kişilik personelle yoğun bir çalışmanın yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "21 Ocak 2016 tarihinde Mirzan ve Yeni Mahalle'yi besleyen Metan İsale Hattı'nda etkili olan kar yağışı ile birlikte hattı taşıyan borularda çökme olmuştur. Yaşanan çökme sonrası iki boruyu birbirine bağlayan kaynakta kopma meydana gelmiştir. Arızanın meydana geldiği tarihte Metan Köyü'ne ulaşmak için çalışmalara başlayan ekiplerimiz, öncelikle kapalı olan köy yolunu açmaya başlamıştır. Yoğun kar ve tipi nedeniyle kar kalınlığı yer yer 3-4 metreyi bulmuştur. 30 Ocak 2016 Cumartesi günü saat 14.30 itibari ile arıza yerine ulaşan ekiplerimiz aynı gün 17.00 itibari ile meydana gelen arıza gidermiş ve isale hattına tekrar su verilmiştir. Metan İsale Hattı kaynağına ulaşmak için 1 adet paletli kepçe, 1 adet loder ve 1 adette dozer olmak üzere üç araçla toplamda 8 kişilik personelle çalışma yürütülmüştür. Doğa hadiselerine dayalı olarak yaşanan zorunlu su sıkıntısı nedeniyle vatandaşlarımızın gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarız."

Haber: Rıdvan ORTAKAYA

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Balpınar Köyü 10 Gün Sonra Suya Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement