Balyalılar Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika
Güncel

Balyalılar Demokrasi Nöbetinde

Balyalılar Demokrasi Nöbetinde

15 Temmuz'daki darbe girişimi arından Türkiye'nin dört bir yanında Demokrasi Nöbetleri sürerken, Balıkesir'in Balya ilçesinde binlerce vatandaş demokrasi için yürüdü.

29.07.2016 08:37  Güncelleme: 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaymakamlık tarafından organize edilen yürüyüş ve mitinge tüm siyasi partilerin temsilcileri, STK'lar ve 7'den 70'e vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Etkinlikte halka hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Darbe girişiminin sağcısıyla, solcusuyla, Alevi'siyle Sünni'siyle, Kürt'üyle Türk'üyle toplumun tüm kesimlerini bir araya getirdiğini söyledi.

15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden sonra sokağa çıkan Balıkesir halkının Demokrasi Nöbeti devam ediyor. Demokrasi Nöbeti 13. Gününe girerken, Balya ilçesinde Kaymakamlık tarafından Demokrasi Yürüyüşü ve mitingi organize edildi. Kaymakamlık önünden başlayan ve binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting ile sona erdi.

Etkinliğe Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, CHP Milletvekili Ahmet Akın, Balya Kaymakamı Hakan Balsüzen, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte Balıkesir Mehteran Takımı bir gösteri sundu. Etkinlikte sırası ile CHP İlçe Başkanı Gülay Dayıcan, AK Parti İl Başkanı Şaban Özel, Eğitim Bir-Sen 1. Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Eğitim Bir-Sen 2. Nolu Şube Başkanı İbrahim Aydın, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gür, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Kaymakam Hakan Balsüzen birer konuşma yaptı.

UĞUR: "FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ANLAYIŞI DİNİ SAPIK BİR ANLAYIŞ İLE BİR DİKTA REJİMİ KURMAK"

Son olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı halka hitap ederek, yaşanan süreci değerlendirdi. Anayasa'ya göre Türkiye'nin laik, demokratik bir hukuk devleti olduğunu söyleyen Başkan Uğur, "Eğer bu darbeciler başarılı olsaydı; ne laiklik kalacaktı, ne demokrasi kalacaktı, ne adalet kalacaktı. Hepsini yerlebir edeceklerdi. Onların anlayışı, Pensilvanya'daki FETÖ terör örgütünün anlayışı dini sapık bir anlayış ile bir dikta rejimi kurmak. Türkiye'de imamların idare ettiği bir rejim getirmek. Nerede kaldı laiklik, nerede kaldı dikta rejiminde demokrasi nerde kaldı adalet. Bu necip Türk milleti halkı ile darbeye karşı geldi. Darbeyi önledi. Millet tankın önüne atladı. Darbeye karşı darbe yaptı" diye konuştu.

BAŞKAN UĞUR: "MİLLET MEYDANLARA KOŞTU"

15 Temmuz darbe girişiminde Türk halkının sağduyulu davrandığını ifade eden Başkan Uğur, "Darbe girişimi oldu kimse bankaya koşmadı, kimse kıtlık olur diye un, pirinç almaya koşmadı. Millet meydanlara koştu meydanlara. F-16'lara yumruğu ile karşı koydu, tanklara göğsünü gerdi. Yunanistan'da ne oldu? Hepsi bankalara koştu, yasak getirdiler. 200 Avro'dan fazla çekemezsin, yasak. Ama bakın Merkez Bankası'nın 15 Temmuz'dan sonra rezervleri yükseldi. Millet bankalardan para çekmesi. Çünkü milletin devletine güveni var. Türkiye'nin cari açığı var ama cari açıktan etkilenmiyor neden? Bölgenin güçlü, en çok güvenilen ülkesi. Bugün Suriyeli, Iraklı, İranlı hatta Suudi Arabistanlı, Ermenistanlı, Yunanistanlı parası olan getiriyor parasını Türk bankasına yatırıyor. Neden? Güvendiği için. Artık dünyadaki sermaye Batı'dan Doğu'ya doğru kaymaya başladı. Bugün Avrupa ülkelerinde Almanya'nın, Fransa'nın, İtalya'nın 2.5 trilyon dolardan aşağı borcu olan ülke yok. Amerika'nın borcu 7 trilyon dolar. Japonya'nın borcu 10 trilyon dolar. Hepsinin trilyon dolarlarla borcu var. Bu dünyanın jandarmalığını Amerika daha ne kadar yapabilir? Yapamıyor" dedi.

"BİRLİK VE BERABERLİK GÜÇLENDİ"

Darbe girişimine AK Partili, Cumhuriyet Halk Partili ve Milliyetçi Hareket Partili herkesin karşı geldiğini söyleyen, Balya meydanından örnek verdi. Balya'daki demokrasi Şöleninde de tüm siyasi partilerin ve STK temsilcilerini bulunduğuna dikkat çeken Uğur, "Bütün parti liderleri ertesi gün meclis toplandığında, meclis kürsüsünden bu darbeyi tasvip etmediklerini söylediler. Meclisin bombalanmasını, Özel Harekatçılara karşı yapılan bu hareketi, halka kurşunlar yağdırılmasını kesinlikle tasvip etmediklerini açıkladılar. Daha sonra Reis-i Cumhurumuz parti başkanlarını; AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanlarını Sayın Bahçeli'yi, Kılıçdaroğlu'nu, Binali Yıldırım'ı makamına çağırdı. İki saat kırk dakika süren bir konuşma yapıldı. Konuşmadan sonra birlik ve beraberlik mesajı çıktı. Bu darbe hareketi ülkemizde birlik, beraberlik ve demokrasiyi daha da güçlendirdi. Hangi siyasi partiden olursa olsun, gittiğimiz zaman meydanlara Milliyeti Hareket Partisi'nden da insanlar var, Cumhuriyet Halk Partisi'nden de insanlar var. AK partililer de var. Bu ülkenin en fazla birliğe, beraberliği, kardeşliğe ihtiyacı olduğu bir zamanda bu darbeciler yumruk haline gelmemize, birlik ve beraberliği güçlendirmemize sebep oldular. Hani, diyorlar ya 'Sizin hayır bildiğiniz işlerde şer, şer bildiğiniz işlerde hayır vardır' diye. Bu işte de hayır varmış. Bunların hepsi su yüzüne çıktı, hepsi tek tek ayıklanıyor. Bunlar sinsice, sapık bir din ideoloji ile yargıya, orduya, milli eğitime, polise, bürokrasiye her tarafa sirayet etmişler. Polisi bu darbecileri topluyor tek tek. Hepsinin cebinden bir dolarlık banknot çıkıyor. Takip ediyorsunuz televizyonlardan. Subayın cebinden bir dolar, S serisi. F serisi olursa en üst derecede oluyormuş. A olursa başka, B olursa başka. Bunlar PKK'nın KCK'sından daha kötü" şeklinde konuştu.

"TÜRK BANKALARINA YATIRIM YAPIYORLAR"

15 Temmuz darbe girişiminde Türk halkının sağduyulu davrandığını ifade eden Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Darbe girişimi oldu kimse bankaya koşmadı, kimse kıtlık olur diye un, pirinç almaya koşmadı. Millet meydanlara koştu meydanlara. F-16'lara yumruğu ile karşı koydu, tanklara göğsünü gerdi. Yunanistan'da ne oldu? Hepsi bankalara koştu, yasak getirdiler. 200 Avro'dan fazla çekemezsin, yasak. Ama bakın Merkez Bankası'nın 15 Temmuz'dan sonra rezervleri yükseldi. Millet bankalardan para çekmesi. Çünkü milletin devletine güveni var. Türkiye'nin cari açığı var ama cari açıktan etkilenmiyor neden? Bölgenin güçlü, en çok güvenilen ülkesi. Bugün Suriyeli, Iraklı, İranlı hatta Suudi Arabistanlı, Ermenistanlı, Yunanistanlı parası olan getiriyor parasını Türk bankasına yatırıyor. Neden? Güvendiği için. Artık dünyadaki sermaye Batı'dan Doğu'ya doğru kaymaya başladı. Bugün Avrupa ülkelerinde Almanya'nın, Fransa'nın, İtalya'nın 2.5 trilyon dolardan aşağı borcu olan ülke yok. Amerika'nın borcu 7 trilyon dolar. Japonya'nın borcu 10 trilyon dolar. Hepsinin trilyon dolarlarla borcu var. Bu dünyanın jandarmalığını Amerika daha ne kadar yapabilir? Yapamıyor".

BALYA'YA 7.5 MİLYON LİRALIK ALTYAPI YATIRIMI

Darbe yangınının södüğünü ve soğutma işlemlerinin yapıldığını kaydeden Başkan Uğur, "Bugün Yüksek Askeri Şura toplandı. Kim emekli oluyor, kimin görevine son verildi hepsi belli olacak. Onun için nöbete devam. Kinci bir talimata kadar göreve devam ediyoruz. Bundan sonra darbe teşebbüs tarihin sayfalarına gönüldü. Bundan sonra kimse kalkışamaz. Millet bir oldu beraber oldu. Bir yumruk oldu. Türkiye'nin önü açıldı. Bizlerde Büyükşehir olarak Balya'da güzel şeyler yapıyoruz. Kırsaldaki yolları yapıyoruz. Şimdi bir mezbaha getiriyoruz. İçme suyu gelecek, kanalizasyon ile paket 7.5 milyonluk bir yatırım yapacağız. Balyalıları seviyoruz. Balya bizim önemli bir ilçemiz" diye konuştu.

Başkan Uğur'un konuşmaları ardından katılımcıların tümü platforma gelerek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından yazılan Demokrasi Marşı okundu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur daha sonra Balya Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Osman Kılıç ile görüştü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balyalılar Demokrasi Nöbetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement