Balyoz Avukatına "Mizansen Savunma" Davasında Beraat - Son Dakika
Güncel

Balyoz Avukatına "Mizansen Savunma" Davasında Beraat

Balyoz davası tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz yaptığı "mizansen savunma" çerçevesinde duruşmada mahkeme kürsüsüne sakladığı CD nedeniyle "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

10.04.2014 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz davası tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz yaptığı "mizansen savunma" çerçevesinde duruşmada mahkeme kürsüsüne sakladığı CD nedeniyle "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanık Hüseyin Ersöz katıldı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı, sanık Hüseyin Ersöz'ün sözlerinin savunma ve eleştiri sınırları dışında kaldığını, zira beyan edilen cümlelerin yargılamayla direkt bağlantısının bulunmadığını belirtti. Ancak sanığın sözlerinin, kurul halinde çalışan Anayasa ve yasalarda bağımsızlığı teminat altına alınmış olan mahkeme heyetine karşı onur, şeref ve saygınlıklarını rencide edecek nitelikte olmadığını ifade eden Savcı, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını söyledi. Savcı, sanık Avukat Ersöz'ün beraatine karar verilmesini istedi. Sanık Ersöz ise, suça konu olan sunumunun savunma hakkı kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ve hakaret kastının olmadığını savundu. Ersöz hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

"SUÇ KASTI YOK"

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, Sanık Hüseyin Ersöz'ün 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' suçu açısından kastının bulunmadığını belirtti. Yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olduğunu ifade eden Mahkeme Heyeti, Ersöz'ün beraatine karar verdi.

"MİZANSEN" DEMİŞTİ

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Murat Derme tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Ömer Diken, üye hakimler Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü ile Savcı Savaş Kırbaş mağdur olarak yer aldı. Şüpheli Avukat Hüseyin Ersöz'ün 18 Mart 2011 tarihinde Balyoz duruşmasında, mahkeme heyetinin salondan çıkmasının ardından dava dosyası ile hakimlerin şahsi bilgisayarlarının da üzerinde bulunduğu kürsüdeki telefonun altına gizlice CD yerleştirdiği belirtildi. Ersöz'ün, duruşmaya verilen aranın ardından savunmasına bir mizansen ile devam edeceğini söylediğinin belirtildiği iddianamede, CD'de mahkeme heyetinde bulunan kişilerin isimlerinin defalarca kullanıldığı anlatıldı. Mahkeme Heyetini oluşturan hakimlerin ve Savcının isimleri ile adlandırılmış dokümanların bulunduğu kaydedilen CD'de bir belgeye, yargılama konusu faaliyetin komutanı sıfatı yüklenen hayali bir isim oluşturulduğu ve "Ali Murat Kırbaş Orgeneral Balyoz Sıkıyönetim Komutanı" şeklinde bir yazı olduğu ifade edildi.

CT(HE) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Avukatına 'Mizansen Savunma' Davasında Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement