Balyoz Sanığı Komutanların Sabıkaları Siliniyor - Son Dakika
Güncel

Balyoz Sanığı Komutanların Sabıkaları Siliniyor

Balyoz Sanığı Komutanların Sabıkaları Siliniyor

Balyoz Davası'nda beraat kararı kesinleşen 231 kişinin adli sicil kayıtları siliniyor. Bazı sanıklar özel sektörde iş ararken sıkıntı yaşıyordu.

17.06.2015 13:31  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi geçen hafta beraatleri kesinleşen 231 Balyoz davası sanığının adli sicillerinin silinmesi için Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı.

"SİCİL KAYITLARININ SİLİNMESİ HUSUSUNDA GEREĞİ YAPILSIN"

Balyoz Davası'na bakan ve geçtiğimiz hafta beraat kararları kesinleşenlerle ilgili Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi Ankara'daki Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 21 Eylül 2012 tarihinde kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin mahkumiyet hükmünün 31 Mart 2015 tarihinde verdikleri beraat kararıyla iptal olduğunu belirttiği yazısında, "İptaline karar verilen hükümle ilgili olarak kesinleşme şerhinde adı geçen 231 sanık yönünden adli sicil kayıtlarının silinmesi hususunda gereğinin yapılması rica olunur." dedi. Mahkeme davayla ilgili gerekçeli karar ve kesinleşme şerhini de Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

BERAAT KARARI KESİNLEŞTİĞİNDE...

Mahkeme heyeti davanın 'beraat' ile sonuçlandığı 31 Mart tarihli karar duruşmasında, beraat kararının kesinleştiğinde bir örneğinin Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılarak gönderilmesine ve önceki mahkumiyet hükümlerinin adli sicil kayıtlarından çıkarılmasına hükmetmişti.

ÇALIŞAMIYORLARDI

231 kişi arasında Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Engin Alan bulunurken geçen sene AYM'nin yeniden yargılanma kararıyla tahliye edilen Balyoz davası sanıkları 'sabıkalı' gözüküyor ve başvurdukları dilekçelerle adli sicillerinin düzeltilmelerini istiyordu. Balyoz davasında hüküm giydikten sonra hak ihlali gerekçesiyle tahliye edilen sanıklardan bazıları özel sektörde iş aradığını, ancak adli sicillerinde hükümlü görünmeleri nedeniyle adli sicil kaydı alamadığını dile getiriyordu. Hukukçular da, "Balyoz sanıkları arasında Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri'nin en iyi yetişmiş subay ve generalleri var. Birçoğu dava nedeniyle genç yaşta emekli olduğu ve hatta bir kısmı ordudan atıldığı için özel sektörde iş arıyorlar şimdi. Havacılar THY ve diğer özel havayolu şirketlerinde pilotluk, denizciler de deniz yolu taşımacılığında kaptanlık yapmak istiyorlar. Bu yönde girişimleri de oldu. Ancak, şirketlerin istediği uçuş ya da gemicilik sertifikalarını almak için 'adli sicil' kaydı gerekiyor." yorumlarıyla adli sicillerin silinmesinin önemini vurguluyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Sanığı Komutanların Sabıkaları Siliniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Hasan ADIYAMAN: MAŞALLAH NE GÜZEL KANUN,NE GÜZEL TÜRKİYE, ÜLKEMİZ SUÇ İŞLEME CENNETİ OLMUŞTUR. 3 2 Yanıtla
  • Habip : Bazı kanı bozuk lara göre Türk askeri olmak suç olarak görünmektedir. 2 0 Yanıtla
  • M GONE : BU HABER DOĞRU İSE ORDUDAKİ GÖREVLERİ DE İADE OLABİLİR 0 0 Yanıtla
  • murat ercan: Erdoğan ve 4 bakan ın sicili nasıl temizlenecek bakalım 0 0 Yanıtla

Advertisement