Balyoz Davası Ertelendi;5 Nolu Hard Disk Üzerindeki Parmak İzi İncelenecek - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası Ertelendi;5 Nolu Hard Disk Üzerindeki Parmak İzi İncelenecek

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanıklı davada mahkeme ara kararını açıkladı.

03.02.2015 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanıklı davada mahkeme ara kararını açıkladı.

"PARMAK İZİ KİME AİT?"

Mahkeme raporlarını hazırlaması için bilirkişilere 16 Şubat 2015 tarihine kadar ek süre verilmesine karar verirken, Taraf Gazetesi yazarı ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin tanık olarak dinlenilmesi talebinin reddine karar verdi.

Mahkeme, 5 Nolu hard disk üzerinde elde edildiği belirtilen parmak izinin Otomatik Parmak İzi Teşhis Sistemi(AFIS) sistemine kayıtlı parmak izleriyle karşılaştırılarak kime ait olduğunun belirlenmesi halinde buna ilişkin düzenlenecek tutanağın Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden gönderilmesinin istenmesine hükmetti.

DURUŞMA 31 MART TARİHİNE ERTELENDİ

Sanıkların adli sicil kaydının silinmesi için talepte bulunduğu davada, talepleri değerlendirmesi için Adli Sicil İstatistik genel Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar veren mahkeme duruşmayı 31 Mart 2015 günü saat 09.30'a erteledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davası Ertelendi;5 Nolu Hard Disk Üzerindeki Parmak İzi İncelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement