Balyoz Davasında Yargılanan Yavuz: Ordu ile Milletin Bağını Koparmak İçin Operasyon Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davasında Yargılanan Yavuz: Ordu ile Milletin Bağını Koparmak İçin Operasyon Yaptılar

Balyoz Davasında Yargılanan Yavuz: Ordu ile Milletin Bağını Koparmak İçin Operasyon Yaptılar

Balyoz davasında yargılanan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, orduyla millet arasındaki bağın koparılması için askerlere operasyon yapıldığını söyledi.

06.09.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz davasında yargılanan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, orduyla millet arasındaki bağın koparılması için askerlere operasyon yapıldığını söyledi.

Adana'da Atatürk Parkı'nda Vardiya Bizde Platformu'nca düzenlenen 'Sessiz Çığlık Eylemi'ne katılan, Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılanlar arasında bulunan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, herkes için adalet isteyenlere teşekkür etti. Milletin, herkes için adalet istemesi gerektiğini anlatan Emekli Tümgeneral Yavuz, "Millet bunu beceremezse herkesin bir ayağı çukurda demektir. Ne yapıp edip hepimiz için adalet isteyeceğiz. Kimse haksız, hukuksuz yargılanmayacak, suçlular da elini kolunu serbest şekilde gezmeyecek. En önemli talebimiz budur, Türkiye'nin de en önemli ihtiyacı budur" dedi.

HEM CEMAATİ, HEM HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Sadece orduya değil Türkiye'ye kumpas kurulduğunu belirten Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, şunları kaydetti:

"Atatürk bu milleti yaratmaya çalıştı. Özgür, bilgili, üreten bir insan, örgütlü bir toplum ve bağımsız bir ülke yaratmaya çalıştı. Bunu korumanın yolu özgür insanlara sahip olmaktan geçiyor. Ama bugün insanları etnik kökenine, dini aidiyetine, mezheplerine göre bölmek istiyorlar. Eğer bu tuzağa düşersek herkes birbirinin boğazını sıkmak durumunda kalabilir. Bunun için milletin çok uyanık olması lazım, bu badireyi atlatmamız lazım. Amerika, Türk ordusuyla çalışamayacağını anlayınca bu darbelerin arkasında esas espriyi anlamak istiyorsak o düşünceyi görmemiz lazım. Yani Amerika, Ukrayna'da, Gürcistan'da, Irak'ta, Libya'da yaptığını Türkiye'de yapamayacağını biliyordu. Neden? Çünkü Türk milleti ile ordusu arasında sıkı bir bağı vardı. O halde, o bağın koparılması gerekiyordu ki önleri açılsın. Esas yapılmak istenen budur. Bundan kurtuluş, milletin bunu anlamasıyla mümkündür. Başka kurtuluş yok. Dışarıdan kurtuluş arayanlar ülkeyi her geçen gün felakete götürürler. Bu oyunu anlamamız lazım. Amerika, orduyu boşlayınca kendine uygun iktidarlar yarattı. Cemaati de bu maksatla, bu işin operasyonunda kullandı. Şimdi aralarında kavga başladı. Kavga başlayınca iktidarın bu işte daha temiz bir noktaya gelmesi gerekiyordu. Bizlere kumpas kurulduğunu söylediler. Bir anlamda bu itiraftı ama kendilerinin de suçu var bu işte. Bunu kimse gizlemeye kalkmasın. Ötekiler de bugün, 'Biz yolsuzlukları ortaya çıkardık, temiziz' filan demeye kalkmasınlar. Çünkü bize yapılanların arkasında bunlar var. Hiç kimse temiz değil."

Yapılan açıklamanın ardından grup dağıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davasında Yargılanan Yavuz: Ordu ile Milletin Bağını Koparmak İçin Operasyon Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement