Balyoz Davasının 21 Aylık Serüveni - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davasının 21 Aylık Serüveni

Balyoz Davasının 21 Aylık Serüveni

İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında 21 aylık yargılamanın sonunda karar açıklanıyor.

20.09.2012 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında 21 aylık yargılamanın sonunda karar açıklanıyor.

İlk celsesi 196 sanıkla 16 Aralık 2010 tarihinde görülen davaya daha sonra hazırlanan 2. ve 3. İddianamelerle birlikte sanık sayısı 365'e çıkmıştı. İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nde iddianamenin kabul kararı ile başlayan yargılamanın ilk celseleri iddianame okunarak geçilmişti. İlk iddianamede yer alan 196 sanığın savunmaları alınırken, savcılık 2. iddianameyi ve 3. iddianameyi hazırlamıştı. Hazırlanan iddianamelerde tüm sanıklar hakkında darbeye eksik teşebbüs suçlamasıyla 15 yıldan 20 yıla kadar hapis talep edilmişti. 365 sanığın yer aldığı 3 davayı birleştiren İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi 107'nci celsenin sonunda kararını açıklamak üzere ara verdi. Dava kapsamında Ergenekon davasın tutuklu sanığı Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Emekli Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın da aralarında bulunduğu birçok isim tanık olarak dinlenilmişti. Davanın 29 Mart 2012 de görülen celsesinde ise duruşma Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan 920 sayfalık mütalaalarını mahkemeye sunmuş ve tüm sanıkların darbeye eksik teşebbüs suçlamasıyla 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

Dava kapsamında Sanık avukatları Mart 2012'den itibaren taleplerinin mahkeme tarafından kabul edilmediğini öne sürerek davalara katılmama kararı almışlardı. Birçok sanık avukatının duruşmalara katılmaması üzerine dava kilitlenme aşamansa gelmiş ancak mahkeme duruşma salonuna gelen ama savunma izleyiciler arasında davayı izleyen avukatları duruşmaya katılmaya davet etmişti. Mahkeme duruşmalara katılmayan avukatlara gerekli uyarıları yaptıktan sonra İstanbul barosundan avukat talep etmişti.

Mahkemenin avukat talebini yerinde görmeyen İstanbul Barosu sanıkların avukatlarının bulunduğunu belirterek mahkemeye avukat göndermemişti. Baronun bu yazısının ardından baro yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunan mahkeme sanıkların mütalaaya karşın savunmalarını almaya geçmişti.

Yaklaşık 21 ay süren yargılamada mahkemede 365 sanık mütalaaya karşın savunmalarını yazılı ve sözlü olarak mahkemeye iletmişlerdi. Son savunmaların tamamlanmasının ardından, sabah saatlerinden itibaren sanıklara son sözleri soruldu. Son sözleri soruşan birçok sanık hakkındaki iddiaları kabul etmediklerini belirterek beraatlarını talep etti. Bugün görülen duruşmada 3'ncü iddianamenin son sırasında yer alan Hava Korgeneral Ziya Güler'in son sözünü iletmesinin ardından mahkeme kararını açıklamak üzere ara verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davasının 21 Aylık Serüveni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement