Balyoz Planı Davası - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı Davası

Anayasa Mahkemesi'nin sanıkların "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dijital verilerin içeriğiyle ilgili talep ettiği bazı belgeler mahkemeye ulaştı Bir kısım sanıkların avukatı Ersöz: "Kurumlardan gelen.

15.01.2015 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi'nin sanıkların "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dijital verilerin içeriğiyle ilgili talep ettiği bazı belgeler mahkemeye ulaştı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, kasım ayında ilk celsesi görülen davada, bazı dijital verilerle ilgili avukatlarının talepleri doğrultusunda birçok kuruma müzekkere yazılmasına karar vermişti.

Bu kapsamda mahkeme dosyanın delilleri arasında bulunan ve oluşturulma tarihi 5 Mart 2003 olan 11 Nolu CD içinde yer alan " İstanbul'da bulunan özel hastaneler.doc" isimli dijital veride, son isimleriyle yer verilen hastane isimlerinin geçmişte değiştirilip değiştirilmediğini, değiştirildiyse ne zaman değiştiğini İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne müzekkere yazarak sorulmasını kararlaştırmıştı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden gelen cevap yazısında, Sultangazi'de bulunan Özel Sultan Hastanesi'nin adının 26 Mayıs 2008 tarihinde Özel Medical Park Sultangazi Hastanesi olarak, Gaziosmanpaşa'da bulunan Özel Şafak Hastanesi'nin adını 11 Mayıs 2005'te Özel Avrupa Şafak Hastanesi olarak, Bahçelievler'de faaliyet gösteren Özel Hayrunnisa Hastanesi'nin de adının 31 Aralık 2004'te tarihinde Özel Nisa Hastanesi olarak değiştiği bildirildi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi yine aynı CD'de kayıtlı olan "El konulacak ve kapatılacak dernekler.doc" isimli dijital dosyada adı geçen "Hür Demokratlar Derneğinin" hangi tarihte "Liberal Avrupa Derneği" ismini aldığının İstanbul Valiliğine sorulmasına karar vermişti.

İstanbul Valiliğince mahkemeye gönderilen cevap yazısında ise Hür Demokratlar Derneği'nin 8 Nisan 2006 tarihinde Liberal Avrupa Derneği olarak değiştirildiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden gelen cevap yazısında ise, 11 Nolu CD'de yer alan "Güvenilir Emniyet Personeli.doc" isimli dijital dosya içinde bulunan "İstanbul İlinde Güvenilir Emniyet Personeli" başlıklı belgede isimleri geçen emniyet müdürleri Ogün Toprak, Salih Kara ve Selim Kutkan'ın 2003 yılının temmuz ayında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığı bildirildi.

"İddialarımız bir kez daha ispatlandı"

Konuya ilişkin açıklama yapan bir kısım sanıkların avukatı Hüseyin Ersöz, 2002 yılında oluşturulmuş olan CD'lerin içerisinde, 2004 ile 2010 yılları arasındaki bilgilerin yer almasının mümkün olmadığı konusundaki iddialarının mahkeme tarafından araştırıldığını söyledi.

Bu konuda mahkemeye ulaşan cevap yazılarından bu iddiaların bir kez daha ispatlandığını savunan Ersöz, şunları dile getirdi:

"Bu bir anlamda bütün bir yargılama sürecinde ifade ettiğimiz hususların kısacası malumun ilamıdır. Kurumlardan gelen bu cevaplar CD'lerin üzerindeki imza ve el yazısı sahteciliklerine ek olarak CD'lerin içerisindeki bilgilerin de sahte olduğunu göstermesi açısından önem taşımaktadır. Bundan sonraki süreçte İstanbul Teknik Üniversitesinden gelecek olan bilirkişi raporuyla da dijital sahtecilikler ortaya konacak. Özel yetkili mahkemede yapılan yargılamanın hukuka aykırılığı bir kez daha gözler önüne serilecektir."

Ersöz, bundan sonraki tek beklentilerinin Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar hakkında beraat kararı vermesi olduğunu sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement