Balyoz Sanığı Emekli Albay Küçükşahin'den Yerel Gazetelere Mektup - Son Dakika
Güncel

Balyoz Sanığı Emekli Albay Küçükşahin'den Yerel Gazetelere Mektup

Balyoz Davası'nda 16 yıl hapis cezası alan, 23 aydan bu yana Silivri Cezaevi'nde tutuklu Emekli Piyade Kurmay Albay Ahmet Küçükşahin, memleketi olan Malatya'daki 8 yerel gazeteye mektup gönderdi.

07.02.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası'nda 16 yıl hapis cezası alan, 23 aydan bu yana Silivri Cezaevi'nde tutuklu Emekli Piyade Kurmay Albay Ahmet Küçükşahin, memleketi olan Malatya'daki 8 yerel gazeteye mektup gönderdi. Küçükşahin, "Eğer içinde bulunduğumuz haksızlık ve zulmü Malatya halkına anlatabilirseniz zaman içinde çok şeyin değiştiğine sizler de şahit olabilirsiniz" dedi.

Kendi imzasıyla kaleme aldığı ve içerisinde Balyoz Davası ile alakalı bilgilerin yer aldığı mektubu Malatya'daki yerel gazetelere gönderen emekli Albay Küçükşahin, memleketinin Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Gündüzbey Beldesi olduğunu. ailesinin de halen burada yaşadığını belirtti. Harp Akademisi Komutanlığı Silahlı Kuvvetler Akademisi öğretim Başkanı olduğu sırada 11 Şubat 2011 tarihinde tutuklandığını ve Hastal Cezevi'ne konulduğunu hatırlatan Küçükşahin, daha sonra emekli edilince Silivri Cezaevi'ne nakledildiğini söyledi. 23 aydan bu yana 'Esir' olarak cezaevinde bulunduğunu ifade eden Emekli Piyade Kurmay Albay Ahmet Küçükşahin, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs' suçundan yargılandığını hatırlattı.

Balyoz Davası'nın açıldığı 2010 yılından 7 yıl önce; 2003 yılında hükümeti devirme girişiminde bulunmakla suçlandığını belirten Küçükşahin, şunları yazdı:

"Balyoz, hukukun olmadığı bir davadır. Çünkü, 2003 yılında 'Darbe yapacaktınız' denilen bilgisayarda oluşturulmuş çıktısı dahil alınmamış dijitallerle suçlanıyoruz. Mahkemeden elde ettiğimiz bu bilgisayar kayıtları incelendiğinde bu suçlamanın bir komplo olduğunu, içeriğinde belirlediğimiz 1957 hata, çelişki, zaman uyumsuzluğu, sahtekarlık, saçmalık ve mantıksızlık ortaya koyduk."

Balyoz sanığı Emekli Albay Ahmet Küçükşahin, mektubunda haklarındaki suçlamalarda bir çok delil hatası olduğunu iddia ederken, "Mahkeme, Balyoz Güvenlik Harekat Planı'nın bir parçası olan ve 2003 yılında hazırlandığı iddia edilen 'Cami Eylem Planı'nda yer alan sokak ve isimlerin 2006 ve 2007 yılından sonra verildiğinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından belgelendirilmesini de görmezlikten ve anlamazlıktan gelmiştir" dedi.

İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin 21 Eylül 2012 tarihinde hakkında 16 yıl hapis cezası verdiğini belirten Küçükşahin, gerekçeli kararın 3.5 ay sonra eline geçtiğini incelediğinde mahkemenin tutarlı olma yönünde bir kaygısının olmadığını gördüğünü iddia etti. Emekli Albay Küçükşahin'in mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Bugün, suçsuz ve günahsız bir insan olarak bana bu zulmü uygulayanlar yarın, bu çarpık zihniyetlerini başkaları üzerinde de deneyebilir. Adalet, devletin, insanlığın, Müslümanlığın 'olmazsa olmaz' koşuludur. Adına yargılama yapılan Türk Milletinin adalet sağlama görevini 3 kişiye bırakarak onu denetlememesi sonucu ortaya çıkan adaletsizliğin sorumluluğundan 'Benim haberim yoktu' diyerek kurtulamayacağını düşünüyorum. Silivri'de yapılmakta olan işkencenin son erdirilmesinin Türk halkının iradesine olduğunu düşünüyorum. Bir başka ifadeyle, oynanmakta olan bu tiyatro oyununa son vermek sizlerin yani halkın tepkisine bağlıdır. Silivri'de devlet, suçsuz ve günahsız vatandaşlarına zulüm etmektedir. Devlet vatandaşına pusu kurar mı? Devlet vatandaşına zulmeder mi? Devlet yalan söyler mi?"

Mektubunda Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün 'Kuran-ın temel kavramları' kitabından da örnekler veren Küçükşahin, "Bütün bunları yazmamdaki kasıt, toplumun bir kesimine bunları reva görenler, bir taraftan zulüm yaparken, diğer taraftan anketler yaparak yaptıkları bu zulme toplumun nasıl bir tepki verdiğini ölçmektedirler" diye yazdı.

Küçükşahin, Malatya yerel basınının, Türkiye'nin içine düşürüldüğü yargı çıkmazına ilgi duymasını, bunun iç yüzünü öğrenip Malatya halkını bilgilendirmeleri gerektiğini belirtirken, "Gerekli girişimlerinizle bu zulme tavır alma zorunluluğunuzda olduğunuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 'Ateş düştüğü yeri yakar' diyen Balyoz sanığı Küçükşahin, bu ateşin Balyoz davası mağduru yüzlerce kişiyle birlikte kendisinin de evine ateş düştüğünü ve evinin yandığını belirtti. - Malatya/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Sanığı Emekli Albay Küçükşahin'den Yerel Gazetelere Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement