Balyoz Sanığı Tutuklu Albay"Komplo Ürünü Dava" - Son Dakika
Güncel

Balyoz Sanığı Tutuklu Albay"Komplo Ürünü Dava"

Balyoz Sanığı Tutuklu Albay"Komplo Ürünü Dava"

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 102.duruşması başladı.

27.08.2012 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 102. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski MHP İstanbul milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 221 tutuklu sanık katıldı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Ergin Saygun ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 29 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı.

12 tutuksuz sanığın hazır olduğu davaya İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ise katılmadı.

"KOMPLO ÜRÜNÜ DAVA"

Duruşma sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının alınmasıyla devam ediyor. Sağ kolu sargıda olan Albay Burhan Göğce söz hakkı istedi. Bilgi ve iradesi dışında dijital belgelerde adı geçtiği için 18 aydır tutuklu olduğunu belirten Göğce, "Tanık dinlenilmesi ve delil toplanması taleplerimiz reddedildi. Adil yargılanma hakkım ihlal ediliyor. Avukatım da savunma görevini yerine getiremediği için burada değil. Esasa ilişkin bir beyanda bulunmayacağım" dedi. Tutuklu sanık Albay Ahmet Dikmen ise "Komplo ürünü davanın mağduru olmam gerekirken, hukuk ihlal edilerek tutuklu sanığı olarak yargılanıyorum. Adil bir yargılama yapılmadığını düşünüyorum. Taleplerimiz reddedildi ve delil değerlendirme safhası atlandı. AİHM'in özgürlük ve güvenlik hakkını düzenleyen 5. maddesi ile adil yergılama hakkını düzenleyen 6. maddesi ihlal ediliyor. Adil yargılanma taleplerim karşılanmadığı için bu aşamada savunma yapamıyorum" ifadesini kullandı. Duruşma sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

AVUKATLAR YİNE DURUŞMAYA KATILMADI

Dosyada bulunan delillerin değerlendirilmeden, bazı tanıklar dinlenmeden Cumhuriyet Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan'ın 920 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunmasını protesto eden sanık avukatları duruşmaya yine katılmadı.

CHP'Lİ VEKİLLER DURUŞMAYI İZLİYOR

Bu arada CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Mehmet Eyidoğan da duruşmayı izlemek için salondaki yerini aldı. Milletvekilleri sanık avukatlarının bulunduğu bölümden duruşmayı takip ediyor.

CT - İstanbul/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Sanığı Tutuklu Albay'Komplo Ürünü Dava' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement