Bamer'den Öğretmen Adaylarına Katkı - Son Dakika
Yerel

Bamer'den Öğretmen Adaylarına Katkı

Bamer\'den Öğretmen Adaylarına Katkı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) öğretmen adayı öğrencileri, AİBÜ Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (BAMER) katkılarıyla düzenlenen eğitim seminerinde, ‘ezberleyen değil bilgiye nasıl ulaşacağını bilen öğrenciler yetiştiren öğretmenler’ olmayı öğrendiler.

09.04.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) öğretmen adayı öğrencileri, AİBÜ Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (BAMER) katkılarıyla düzenlenen eğitim seminerinde, 'ezberleyen değil bilgiye nasıl ulaşacağını bilen öğrenciler yetiştiren öğretmenler' olmayı öğrendiler.

Öğretmen Akademisi Vakfı ile AİBÜ BAMER Öğrenci Topluluğu üyeleri tarafından Solmaz- Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde 'Öğrenen Lider Öğretmen' konulu eğitim semineri düzenlendi. İki gün süren seminere, AİBÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümleri 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencileri ile Türkçe, Fen Bilgisi Matematik ve Resim Öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğrenciler katıldı. Seminer kapsamında iletişim, olumlu davranışların pekiştirilmesi, ölçme ve değerlendirme gibi pek çok konuda eğitim alan ve eğlenceli etkinliklere katılan öğretmen adayları, 'bilgileri ezberleten değil öğrenmeyi öğreten lider öğretmenler' olmayı öğrendiler.

BAMER Müdürü ve Öğrenci Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa, seminerin gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Nisan ayı içinde 30 öğrenciye daha eğitim semineri verileceğini söyledi. Yasa, "Öğretmen adayı olan öğrencilerimizin mesleki ve kişisel gelişimine destek verecek bu tür eğitim programları bizleri memnun ediyor. Düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmayı amaçlayan bu eğitimden daha çok öğrencimizin faydalanmasını istiyoruz. Bu nedenle eğitim seminerini Nisan ayı sonunda tekrarlamayı düşünüyoruz" diye konuştu. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bamer'den Öğretmen Adaylarına Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement