Banaz Bahadır Barajı'nda Sona Yaklaşıldı - Son Dakika
Güncel

Banaz Bahadır Barajı'nda Sona Yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Uşak'ta inşa edilen Banaz Bahadır Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 85'e ulaştı.

03.03.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Uşak'ta inşa edilen Banaz Bahadır Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 85'e ulaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Uşak Banaz Bahadır Barajı'nın, Sıracevizler Deresi üzerinde yer aldığı belirtilerek temelden yüksekliği 49 metre olan barajın ön yüzünün kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edildiği ifade edildi.

Yüzde 85 fiziki gerçekleşme sağlanan ve 2 milyon 44 bin metreküp depolama hacmine sahip olan Bahadır Barajı inşaatında sona yaklaşıldığı aktarılan açıklamada, geçen ay 3 kilometrelik rölekasyon yolu inşaatının da bitirildiğine işaret edildi.

Barajın sulama kısmının da tamamlanmasıyla 6 bin 430 dekar zirai arazinin kapalı sistemle sulanacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahadır Barajı'yla mevcut haliyle kuru tarıma dayalı ve gelir seviyesi nispeten düşük olan dağ köylerinin sulu tarıma geçmesi sağlanarak çiftçilerin yağmurlama ve damla sulama yapmalarına imkan tanınacak. Sebze yetiştiriciliği, seracılık ve yem bitkisi üretimiyle kırsal kesimin ekonomik ve refah seviyesini geliştirmeyi, şehirlere göçü azaltmayı ve ülkemizin üretim gücünü artırmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Banaz Bahadır Barajı'nda Sona Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement