Banaz Belediyesi Hayvan Bakımevi Faaliyete Geçti - Son Dakika
Yerel

Banaz Belediyesi Hayvan Bakımevi Faaliyete Geçti

Banaz Belediyesi Hayvan Bakımevi Faaliyete Geçti

Uşak’ın Banaz ilçesinde vatandaştan büyük tepki gören sokak köpeklerine çareyi Banaz Belediyesi Hayvan Bakımevi yaparak buldu.

18.02.2016 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ın Banaz ilçesinde vatandaştan büyük tepki gören sokak köpeklerine çareyi Banaz Belediyesi Hayvan Bakımevi yaparak buldu.

Banaz Belediyesi tarafından başıboş sokak hayvanlarının barınmaları ve rehabilitasyonu için yaptırılan 'Geçici Hayvan Bakımevi' faaliyete başladı. Hasanköyü yolu üzerinde inşa edilen ve Banaz Belediyesi Veteriner Hekimi kontrolünde faaliyete başlayan Geçici Hayvan Bakımevi ilk konuklarını ağırlamaya başlarken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğünün ilgili kanun ve yönetmeliği kriterleri doğrultusunda projelendirilerek Banaz halkının ve hayvan severlerin hizmetine sunuldu.

Geçici Hayvan Bakımevinin köpek toplama ekibinde görevli personele, köpeklerin bayıltılmasında kullanılacak ilaçların ne dozda kullanılacağı, nasıl ve ne şartlar altında kullanılacağı, bayılan hayvanların nasıl toplanacağı ve ne şekilde merkeze ulaştırılacağı konularında eğitimde verildi.

Belediye yetkililerinin yaptığı açıklamada; "Yakalanan köpekler tedavi ve rehabilite edilerek tekrar doğal ortama bırakılacak. Geçici Hayvan Bakımevinde geçici olarak misafir edilecek. Sahipsiz köpekler aynı zamanda hayvan severler tarafından sahiplenilebilecek. Başıboş köpeklerin halk sağlığı ve hayvan sağlığı için her geçen gün tehdit oluşturmaya başlandığı ve bu nedenle Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü desteği ve koordinasyonu ile Hasanköyü yolu üzerindeki Belediyeye ait arazide proje gerçekleştirildi ve hizmete alındı." Denildi.

Yetkililer ayrıca, Hayvan Bakımevinde bulunan sokak hayvanları için Banazlılardan destek beklendiği, özellikle önümüzdeki günlerde birçok alana konulacak olan bayat ekmek toplama noktalarına evde tüketilmeyen bayat ekmeklerin bırakılmasını istedi. Vatandaşların bakamadıkları köpekleri sokaklara bırakmamaları, bakamadıkları köpeklerin Belediyeye haber verildiğinde geçici havyan barınağında misafir edileceği de önemle vurgulandı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Banaz Belediyesi Hayvan Bakımevi Faaliyete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement