Bandırma 17 Eylül Üniversitesinin Kurulması - Son Dakika
Yerel

Bandırma 17 Eylül Üniversitesinin Kurulması

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, beş fakülte, dört enstitü ve dört meslek yüksekokulunun, yeni kurulan Bandırma 17 Eylül Üniversitesine bağlandığını söyledi.

12.05.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, beş fakülte, dört enstitü ve dört meslek yüksekokulunun, yeni kurulan Bandırma 17 Eylül Üniversitesine bağlandığını söyledi.

Özdemir, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen Akademik Kurul Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne tedviren görevlendirildiğini belirtti.

Vekaleten olmak üzere, yeni üniversitenin Rektör Yardımcılığına Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterliğine ise Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar'ın getirildiğini aktaran Özdemir, "Bu geçici yönetici kadrosuyla Bandırma 17 Eylül Üniversitesinin işleyen bir mekanizmaya kavuşmasını sağladıktan sonra bu görevi yeni rektör ve yönetici kadrolarına bırakacağız. Bu süreci yaklaşık iki ayda tamamlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Özdemir, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin yanı sıra BAÜ'nün Bandırma, Erdek, Manyas ve Gönen ilçelerindeki meslek yüksekokulları ve enstitülerinin yeni üniversiteye bağlandığını anlattı.

Yeni üniversitenin oluşumuna ilişkin bilgi veren Özdemir, şöyle konuştu:

"BAÜ'nün beş fakülte, dört enstitü ve dört meslek yüksekokulu, Bandırma 17 Eylül Üniversitesine bağlandı. BAÜ bünyesinde bulunan 42 bin 300 öğrenciden 9 bini de Bandırma 17 Eylül Üniversitesine geçti. BAÜ'de 116 profesör, 116 doçent ve 300 yardımcı doçent görev yapıyor. Üniversitemiz, ülkemizdeki 181 üniversite arasında, büyüklük olarak ilk sıralarda, akademik yayın ve çalışmalar açısından ise ortalarda yer alıyor. Kurulan Bandırma 17 Eylül Üniversitesinin ne derece büyük olup olmayacağına Bandırma karar verecek. Bu üniversitenin 400 idari, 950 akademik personeli olacak. Üniversite için yaklaşık 8 bin dönümlük alana ihtiyacımız var."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma 17 Eylül Üniversitesinin Kurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement