Bandırma'da Festival Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Bandırma'da Festival Heyecanı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

13.05.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali için hazırlıklar tamamlandı.

Bandırma Kuşcenneti ve Kuş Gölü'nün meselelerine dikkat çekmek için ilk kez 1987 yılında yapılan Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali bu yıl ülkenin tanınmış sanatçı, bilim adamları ve siyasetçilerine ev sahipliği yapacak. 5-8 Haziran tarihleri arasında yapılacak festivalde kültür ve sanatın her dalından faaliyetler yapılacak. Meydan konserlerinde sahne alacak sanatçılar da belirlendi. Festivalde Gökhan Türkmen, İrem Derici, Mehmet Erdem ve Rafet El Roman ile birlikte Ezo'nun sahne alacağı açıklandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur'un uğradığı silahlı saldırının ardından Festival Komitesi Başkanlığını devralan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Tolga Tosun, festival kapsamında gerçekleştirilecek olan söyleşi ve panellere CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Fevzioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Sunay Akın ve şair Ataol Behramoğlu gibi tanımış simaların konuklar arasında yer aldığını söyledi.

Tosun, Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Balıkesir'in Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçmesiyle birlikte Bandırma'ya bağlı köylerin de mahalle haline geldiğini hatırlatarak, bu yıl festivalde köylerde de faaliyetler yapılacağını söyledi. Tosun, "Bu yılki festival kapsamında Kuşcenneti köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan kutlama programına ilaveten Bandırma'nın mahalleleri haline gelen eski beldeler Aksakal ve Edincik'te de birer gün süreyle sahne kurularak, festival eğlenceleri gerçekleştirilecek" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bandırma'da Festival Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement