Bandırma'da Halkın Çöp Konteyneri Şikayeti - Son Dakika
Yerel

Bandırma'da Halkın Çöp Konteyneri Şikayeti

Bandırma\'da Halkın Çöp Konteyneri Şikayeti

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki bazı vatandaşlar, çöp konteynerlerinin pis olmasından dolayı konteynerlerin yerlerinin değiştirildiğini ve bu nedenle de komşuluk ilişkilerinin bozulduğunu söyleyerek belediyeye dilekçe yazdı.

28.08.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki bazı vatandaşlar, çöp konteynerlerinin pis olmasından dolayı konteynerlerin yerlerinin değiştirildiğini ve bu nedenle de komşuluk ilişkilerinin bozulduğunu söyleyerek belediyeye dilekçe yazdı.

İlçenin Paşabayır Mahallesi'ndeki 10. Sokak sakini Halis Kahraman, çöplerin boşaltım işlemlerinden sonra konteynerlerin görevliler tarafından gelişigüzel bırakıldığını ve konteynerlerin de koku ve pislik içinde olduğunu ifade etti. Bazı mahalle sakinlerinin de bu nedenle daha iyi başka bir konteyner ile kendi konteynerlerini değiştirdiklerini ve bu nedenle de sık sık tartışmalar ve kavgaların yaşandığını söyleyen mahalle sakini, çöp konteyneri yerlerinin boyanarak yada başka bir yöntemle belirlenmesini, konteynerlerin sık sık temizlenmesini talep eden bir dilekçe yazıp, 11 Ağustos 2015 günü belediyeye başvurdu. Onaylanarak alınan dilekçenin üzerinden 17 gün geçmesine rağmen olumlu yada olumsuz bir yanıt almayan mahalle sakini Halis Kahraman, tepkisini dile getirerek, "Bu sorunun yalnızca bizim sokakta yaşandığını sanmıyorum. İlçenin bir çok yerinde bu sorunla karşılaşılıyordur. Belediye görevlileri döktükleri konteynerleri yerlerine bırakmıyor. Zaten ağır bir koku ve pislik içinde olan konteynerlerin kapaklarını da açık bırakıyorlar. Her türlü pislik ve hastalık sokaklarda kol geziyor olabilir. Temiz bir konteyner bulan bazı vatandaşlar da kendi konteynerlerinin yerlerini değiştirince mahallede kavga çıkıyor. Belediyeye verdiğim dilekçede bunları yazdım ve konteynerlerin sık sık temizlenip, yerlerinin de işaretlenmesini talep ettim. Dilekçelere 15 günde yanıt verilmesi gerekiyor ama 17 günden fazla oldu hala olumlu yada olumsuz cevap alamadım. Hakkımızı aramak için ne gerekiyorsa yapacağız. Birileri mutlaka halkın sorunuyla ilgilenecektir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bandırma'da Halkın Çöp Konteyneri Şikayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement