Bandırma'daki Eski Hastane Binaları Tehlike Saçıyor - Son Dakika
Yerel

Bandırma'daki Eski Hastane Binaları Tehlike Saçıyor

Bandırma\'daki Eski Hastane Binaları Tehlike Saçıyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yeni devlet hastanesinin hizmete girmesiyle boşalan eski hastane binası ve ek binalar tehlike saçıyor.

01.04.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yeni devlet hastanesinin hizmete girmesiyle boşalan eski hastane binası ve ek binalar tehlike saçıyor. Vatandaşlar, güvenlik önlemleri alınmasını istedikleri binalara madde bağımlılarının girip çıktığını öne sürüyor.

İlçede 2010 yılında boşaltılan eski Devlet Hastanesi'nin tarihi kısmı olan Pertevniyal Devlet Hastanesi restore edilmeyi beklerken, bitişiğindeki eski devlet hastanesi binası da tehlike saçıyor. Devlet Hastanesi'nin yeni yerine taşınmasının ardından ek binalar tahliye edilirken, tarihi Pertevniyal Devlet Hastanesi'nin tabelası da uzun yıllardan sonra ilk kez ortaya çıkmıştı. Kullanıldığı dönemde önünde acil girişi tabelası olması sebebiyle tarihi binanın yazısı gözle görülemiyordu. 1928 yılında yapımına başlanan ve 1932 yılında tamamlanarak hizmete açılan hastane, o yıllarda Türkiye'nin ilk on hastanesi arasında gururla yerini koruyordu. Yaklaşık 84 yıl boyunca halka sağlık hizmeti verdiği bilinen Pertevniyal Bandırma Hastanesi'nin restore edilmesi yönünde çalışmalar yapıldığı öğrenilirken, çevrede yaşayan vatandaşlar, binanın çevresinde güvenlik önlemi olmamasına tepki gösterdi. Çocukların binaya rahatlıkla girerek yaralanma riski olduğunu söyleyen bölge halkı, tarihi hastane binasının yanındaki eski devlet hastanesi binasının da madde bağımlısı kişilerin mekanı haline gelmeye başladığını öne sürdü.

Bu iki binada acilen önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, "Eski hastane binalarımız epeyce zamandır atıl vaziyette bekletiliyor. Eski devlet hastanesi binasının giriş katlarındaki pencere ve kapılarına tuğlalar örülmüştü. Fakat son zamanlarda madde bağımlıları yada hırsılar tuğlaları yıkıp binaya girdiler. Hava karardığında, açılan delikten binaya giriyorlar. Madde bağımlıları nedeniyle mahallemizde korku içindeyiz. Çocuklarımız bu delikten binaya girebilir ve asansör boşluklarından düşebilir. Bu deliğin kapatılması lazım. Hava karardığında gerekmedikçe sokağa çıkmak istemiyoruz. Tarihi hastane binasında da da güvenlik önlemleri alınmasını istiyoruz. Yetkililer bu bölgeyi hiç görmüyor mu? Kötü bir olay yaşanırsa bunun sorumlusu kim olacak?" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bandırma'daki Eski Hastane Binaları Tehlike Saçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement