Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bandırma'dan Kısa Kısa

Bandırmaspor'da galibiyet sevinci.

23.03.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bandırmaspor'da, Nazilli Belediyespor'a karşı alınan 2-0'lık galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, play-off hedefine ulaşabilmeleri için Nazilli Belediyespor'u yenmeleri gerektiğinin bilinciyle sahaya çıktıklarını söyledi.

Çok iyi oynamamalarına rağmen sahadan 2-0 galip ayrılarak önemli bir galibiyet elde ettiklerini vurgulayan Çapanoğlu, şöyle konuştu:

"Haftaya deplasmanda, düşme hattında bulunan Bozüyükspor ile karşılaşacağız. Bu maç, bizim için çok zor bir maç olacak. Bu maçta oyuncularımın rehavete kapılmasından endişe duyuyorum. Hafta içinde yapacağımız çalışmalarla oyuncularımıza Bozüyükspor müsabakasının önemini anlatacağım. Bozüyük'ten puan veya puanlarla dönerek play-off iddiamızı sürdürmek istiyoruz."

Belediye Başkanı Ok, Edincik'te vatandaşlara seslendi

Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok, partisinin Bandırma İlçe Başkanlığı tarafından Edincik beldesinde düzenlenen mitingde belde sakinlerine hitap etti.

Ok, 30 Mart'taki yerel seçimlerin, öncekilerden farklı olduğunu söyledi.

Bu tarihten sonra Balıkesir il sınırları içinde herhangi bir noktaya gidecek hizmetin, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını dile getiren Ok, "Başta belde belediye başkanları olmak üzere köy muhtarlarının tüzel kişilikleri 30 Mart'tan itibaren tarihe karışıyor. Kişilerin siyasi görüşü, inancı, mezhebi, etnik yapısı ne olursa olsun, ay yıldızlı bayrağa 'Benim bayrağım' diyebilen ve 'Onun altında yaşamaktan şeref duyuyorum' diyebilen herkes bizim kardeşimizdir, gerisi teferruattır. Bu duygularla yola çıktık" dedi.

Daha sonra Bandırma'ya geçerek Güvercin Yetiştiricileri Derneğince düzenlenen mezata katılan Ok, 170 liraya iki oyuncu güvercin satın aldı ve bunları derneğe hediye etti.

THK Bandırma Şubesi Olağan Kongresi

Türk Hava Kurumu (THK) Bandırma Şubesinin olağan kongresinde başkanlığa, Varol Memişler seçildi.

İlçede, 226 üyeden 119'unun katıldığı ve 110 üyenin oy kullandığı kongrede, Varol Memişler ile önceki dönem başkanlığı yürüten Mehmet Kaleli'nin hazırladığı iki liste yarıştı. Memişler'in listesine 82, Kaleli'nin  listesine ise 28 oy çıktı.

Varol Memişler başkanlığındaki yönetim kurulunda, Halil Kapdağlı, Sanem Gül Güler Pulat, Hayri Turna ve Ahmet Özcan yer aldı.

Engelli vatandaşlara destek çağrısı

Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, "Bandırma'da yaklaşık 3 bin engelli vatandaş yaşıyor. Dernekler olarak onların toplum içinde daha rahat yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz ancak bu yeterli gelmiyor. Diğer vatandaşların da engellilere bakış açısı değişmeli ve onlara destek vermesi gerekiyor" dedi.

Uçar, dernek lokalinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bandırma'da engellilerin en büyük sorunlarının, işsizlik ve istihdam olduğunu söyledi.

Engelilelere yönelik çalışmalarına değinen Uçar, şöyle konuştu:

"Bandırma'da yaklaşık 3 bin engelli vatandaş yaşıyor. Dernekler olarak onların toplum içinde daha rahat yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz ancak bu yeterli gelmiyor. Diğer vatandaşların da engellilere bakış açısı değişmeli ve onlara destek vermesi gerekiyor. Yerel seçimlerden sonra bir projemiz olacak. Bu kapsamda 10-15 engelli, 6 sağlıklı vatandaşa iş olanağı sağlayacağız. Sahil bandında kurduğumuz 'Çadır Cafe'ye Bandırmalıların gösterdikleri ilgiden memnunuz."

İlçe dışından gelerek tiyatro bileti, dergi ve boyama kitabı satıp bunların gelirlerinin engelliler için harcanacağını öne süren kişilere aldanılmaması uyarısında bulunan Uçar, "Bu satışların gelirleri kesinlikle engelliler için harcanmıyor ve kişilerin ceplerine giriyor" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement