Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bandırma'dan Kısa Kısa

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, kasapların köfte, fermente sucuk ve parçalanmış tavuk satışı yapmasını yasaklayan uygulamanın esnafı zor duruma düşüreceğini ileri sürdü.

26.03.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, kasapların köfte, fermente sucuk ve parçalanmış tavuk satışı yapmasını yasaklayan uygulamanın esnafı zor duruma düşüreceğini ileri sürdü.

Ülke genelinde 30 bin Balıkesir'de ise 500 kasabın bu uygulamadan dolayı mağdur olacağını iddia eden Çıkar, kasapların satışlarının azalacağını savundu.

Bandırma'da sanayicinin ve kasapların nasıl sucuk ve köfte yaptığını halkın çok iyi bildiğini vurgulayan Çıkar, "İlçede bugüne kadar kasaptan alınan sucukla ilgili adli vaka konusu yoktur. Kasapların yeterli alt yapısının bulunması halinde bundan önce olduğu gibi bundan sonrada vatandaşlardan gelen sucuk taleplerine cevap verebilmelidir. Devlet büyüklerimiz esnaf camiasının önünün açılması gerektiğini dile getirirken bakanlığın kasap esnafının hareket alanını daraltacak tebliği yayınlaması yanlıştır" dedi.

- Edincik kooperatif üyeleri kredi alabilecek

Edincik Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Sivaslı, 5 yıl aradan sonra kooperatif olarak ortaklara kredi kullandırmaya başladıklarını açıkladı.

Kooperatifin takipteki alacak miktarının yüksekliği nedeniyle kredi kullandıramadıklarını ifade eden Sivaslı, "Çıkan torba yasa ve ortakların büyük bir kısmının borçlarını ödemesi sonrasında 200 bin lirayı bulan takipteki alacağımız 70 bin liraya kadar düştü. Hedefimiz takipte olan alacaklarımızı yıl sonuna kadar tahsil etmektir" dedi.

Kooperatiflerindeki aktif ortak sayısının 270 olduğunu açıklayan Sivaslı, 2015 yılı itibarıyla kooperatif olarak en az 100 bin en fazla 1 milyon lira kredi kullandırabildiklerini sözlerine ekledi.

Belediyeden öğrencilere sıcak çorba

Bandırma Belediyesi üniversite öğrencilerine bugünden itibaren hafta içi her gün sabah saatlerinde sıcak çorba ikram edecek.

Yerleşkedeki içinde çorba dağıtım standında konuşan Mirza, öğrencilere ve eğitime destek olmak için her zaman hazır olduklarını söyledi.

Bandırma'ya kurulması planlanan 17 Eylül Üniversitesi'nin Meclis Komisyonu'ndan geçtiğini hatırlatan Mirza, şunları kaydetti:

"Balıkesir'de bir ilçede yeni bir üniversite kuruluyor. O nedenle Bandırma İktisadi İdari Birimler Fakültesi artık Bandırma 17 Eylül Üniversitesi olarak anılacak. Bu durum gerçekten Bandırma için önemli bir gelişmedir. Bu nedenle çok mutluyuz. Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni bir üniversite oluşması bölgenin de büyümesi anlamına geliyor. Yeni fakülteler olacak ve öğrenci sayımız da daha da artacak. Bu durum yeni ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Mevcut düzenlemeye yeni ilaveler, yeni alanlar yapılacak. "

Konuşmanın ardından Mirza, öğrencilere çorba dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement